Pula: Naoružani razbojnik opljačkao Veneto banku

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Desetak minuta prije nego što će otvoriti svoja vrata klijentima u Veneto banku u Flavijevskoj ulici danas je ujutro upao nepoznati pljačkaš i prijeteći djelatnicama pištoljem odnio zasad neutvrđeni novčani iznos.

Policijska uprava istarska izvijestila je da je u poslovnicu banke oko 7.50 sati nepoznati počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem otuđio od djelatnica novac. Ovo je, prema podacima iz PU istarske, prva pljačka banke u Istri ove godine.

Više službenih informacija o pljački, eventualnim klijentima i djelatnicima banke od policije nismo uspjeli dobiti, a ništa više nismo uspjeli doznati ni od djelatnice Sokol Marića koja nam je otvorila vrata službenog ulaza za zaposlenike poslovnice koju, kako piše na glavnom ulazu za klijente, štiti upravo ta zaštitarska tvrtka.

Ipak, zaštitarka nam je kazala da ona nije bila u banci u vrijeme pljačke, a prilično je neodređeno odgovorila na naše pitanje je li ondje bio netko od njezinih kolegica ili kolega pa ostaje nepoznato je li i unatoč prisutnosti zaštitara razbojnik ostvario svoj, čini se, dobro isplanirani naum. U samoj zgradi nismo zatekli nikoga od stanara, a djelatnici obližnje turističke agencije koja s radom počinje u 9 sati kazali su nam samo da su dolaskom na posao zatekli ondje policiju koja je obavljala očevid. Obližnja dječja igraonica svoja vrata također otvara prilično kasno, tek od 12 sati pa ni ondje nije bilo nikoga tko bi prije 8 sati mogao uočiti nešto neobično u susjedstvu.

Imajući u vidu da je na ulaznim vratima poslovnice Veneto banke danas još oko 14 sati bila istaknuta obavijest da banka "privremeno zatvorena", može se nagađati da su djelatnici nakon pljačke nastojali utvrditi koliko je novca sa sobom odnio pljačkaš.

Budući da je razbojnik upao u banku prije početka radnog vremena, za pretpostaviti je da nije ušao na glavni ulaz s Flavijevske, već kroz ulaz za zaposlenike do kojeg se dolazi ulaskom u hodnik stambene zgrade. Inače, u prizemljima stambenih zgrada duž cijele ove ulice što vodi od amfiteatra do Punte uglavnom se nalaze poslovni prostori koji svoja vrata ne otvaraju tako rano kao poslovnica Veneto banke. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter