Nakon prometne na Ipsilonu, divljao na hitnoj!

Nakon što se autom zabio u betonski otok naplatnih kućica na Ipsilonu, vozač je odveden na hitnu u Puli (Foto: čitatelj)
Nakon što se autom zabio u betonski otok naplatnih kućica na Ipsilonu, vozač je odveden na hitnu u Puli (Foto: čitatelj)

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 19-godišnjakom iz Rijeke, pulska policija je utvrdila da je na hitnom traktu pulske Opće bolnice remetio javni red i mir i da je napao službenu osobu. Naime, radi se o vozaču kojem je u srijedu u 10.40 sati, prema njegovoj izjavi nakon nesreće, pozlilo neposredno prije naplatih kućica na Istarskom ipsilonu, na čvoru Umag.

Doznajemo da je mladić dopremljen na hitni trakt nakon prometne nesreće na izlazu iz Istarskog ipsilona te je nakon pregleda zatražio da izađe iz odjela, navodno zapaliti cigaretu kada je naletio na 21-godišnjeg poljskog državljanina, koji se tamo slučajno našao, i udario ga u glavu. Nakon toga je došlo do remećenja javnog reda i mira kada je pozvana policija oko 14.45 sati.

Mladić je galamio i vikao te glavom udario u klizna staklena vrata, a nasrnuo je i na policajce koji su upućeni na mjesto događaja. Na kraju je policija odvela mladića na kriminalističko istraživanje u postaju, te protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela napada na službenu osobu te optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

No, policija nema informaciju da je vozaču pozlilo te da je zato udario u betonski otok. Vozač je počeo s intenzivnim kočenjem prije kućica, a nakon sudara je sam izašao iz vozila i kazao da mu je pozlilo. Prema policijskom izviješću, prometna nesreća se dogodila kada je 19-godišnjak iz Rijeke je upravljao automobilom Opel riječkih oznaka te je na izlazu sa autoceste kod naplatne postaje Umag, zbog neprilagođene brzine prednjim dijelom automobila udario u betonski otok za razdvajanje tokova. Vozilo se odbilo te je udario u automobil Ford, austrijskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji austrijski državljanin, a koji je bio zaustavljen radi plaćanja cestarine. U nesreći je 19-godišnji Riječanin lakše ozlijeđen te je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u pulsku bolnicu. U vozilu se nalazio sam, a kod mladića nije utvrđena prisutnost alkohola. Protiv njega se podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter