Nakon kćeri i oca, izgubila i sina

Stravična nesreća na Istarskom ipsilonu (M. SARDELIN)
Stravična nesreća na Istarskom ipsilonu (M. SARDELIN)

Prema neslužbenim informacijama Korado Žgrablić (20) iz Svetog Petra u Šumi je vozač Renaulta koji je poginuo u prometnoj nesreći u utorak na dionici Ivoli - Cerovlje oko 10.30 sati. Prema policijskom izvješću, prometna nesreća se dogodila kada je Žgrablić upravljao automobilom Renault Megane, pulskih registracijskih oznaka, iz smjera Pazina u smjeru Rijeke, te je u dvostrukom desnom zavoju iz neutvrđenih razloga skrenuo u lijevo na suprotnu prometnu traku i frontalno se sudario s teretnjakom marke MAN, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak s područja Rijeke, u pravcu Pazina.

Tijelo na patologiji

Renault se zabio u prednji dio kamiona i podletio ispod kabine te se zapalio. Vozač je ostao u autu. Vatrena stihija je ubrzo zahvatila i kamion te su oba vozila izgorjela. Pazinski vatrogasci su gasili požar na vozilima i teretu sve do oko 18 sati. Tijelo preminulog vozača koje je iz olupine izvučeno oko 16.30 sati je po nalogu zamjenika državnog odvjetnika Tihomira Červara prevezeno na Odjel patologije radi obdukcije i utvrđivanja identiteta. Vozaču kamiona je zbog stanja šoka pružena liječnička pomoć na HMP Pazin. Radi obavljanja očevida dionica Istarskog ipsilona od čvora Rogovići do čvora Cerovlje bila je zatvorena za sav promet od 10.30 do 21.40 sati. Kamion, odnosno ono što je od njega ostalo, je nakon očevida u utorak prevezen na parkiralište jednog pazinskog poduzeća, dok je dok je automobil u kojem je poginuo Korado Žgrablić odvezen u Srdoče kod Rijeke. Na oba vozila bit će obavljeno vještačenje.

Kobni događaji

Jučer je u Svetom Petru u Šumi bilo tužno. Mještani su tiho i u nevjerici komentirali mladićevu pogibiju koja je, rekli su, samo nastavak nesretnih i tragičnih događaja u obitelji Žgrablić. Naime, njegova sestra je krajem rujna 2006., tada šesnaestogodišnjakinja, počinila samoubojstvo nedaleko od Svetog Petra u Šumi bacivši se pod vlak, a djed mu je prije nekoliko godina kao pješak poginuo u prometnoj nesreći nasuprot trgovačkog centra Plodine u Pazinu. Korado je ostao i bez oca te je živio zajedno s majkom, koja je sada ostala sama.

- Njegova smrt je puntina u kasi sirote matere, rekao nam je jedan od mještana i dodao da, iako Korado nije bio baš primjeran mladić, nije zaslužio takvu sudbinu. Naime, Korado je uskoro trebao otići na odsluženje dvogodišnje zatvorske kazne zbog teške krađe, a očekivalo ga je i suđenje za još jednu krađu.  

- Bez obzira što je znao malo zastraniti s tim krađama, obitelj Žgrablić ne zaslužuje takve patnje. Ono što njegova majka već godinama prolazi nije za poželjeti niti najgorem neprijatelju. Tragedije u toj obitelji se nižu jedna za drugom, a mi se žalimo da imamo nekakvih problema. Dok ne znate za tuđe patnje, mislite da je vama najgore. A, nije!, kazao nam je mještanin ostavljajući dojam da je zapravo želio utješiti samog sebe. Osim njega i ostali su nam mještani rekli da su i oni u šoku, da ne mogu vjerovati da je Korado poginuo. Svi su pomislili na njegovu majku te joj poželjeli "da se drži" i "izgura i ovu tragediju, što će joj biti jako teško". (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter