Na Penedu sletjeli jer su ostali bez goriva

Zrakoplov tipa Kodiak prevozi 10 osoba
Zrakoplov tipa Kodiak prevozi 10 osoba

Nakon što je u četvrtak oko 17.10 sati na rt Peneda na Velom Brijunu, području koje štiti vojska, prinudno sletio laki zrakoplov stranih registarskih oznaka s pilotom i dva putnika koji su lakše ozlijeđeni, danas smo pokušavali doznati više o nesreći, ali i doći do Velog Brijuna. No uzaludnima su se pokazale naše molbe MORH-u, te upiti Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture.

MORH, naime, nije udovoljio zamolbi da odobri i omogući odlazak novinara i fotoreportera na štićeni Veli Brijun. Stoga, iz naših pouzdanih, ali neslužbenih, izvora doznajemo ipak da je na Veli Brijun, odnosno rt Peneda prisilno sletio zrakoplov turboprop tipa Kodiak, registriran u SAD-u, i to za prijevoz deset osoba.

Prema našim informacijama, 49-godišnji pilot i dvoje putnika, muškarac u dobi od 71 i žena u dobi od 26 godina su državljani Italije te su letjeli iz Riminija za Pulu. Pretpostavlja se da je do prinudnog slijetanja letjelice došlo zbog loše procjene pilota o količini potrebnog goriva za let do Pule. (M. KOŠTA, N. LAZAREVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter