Na Ipsilonu poginuo A. Popović iz Baderne


U frontalnom sudaru u utorak nešto prije 15.30 sati na dionici istarskog Ipsilona između čvora Ivoli i Cerovlja u vozilu VW Passat pulskih oznaka smrtno je stradao 82-godišnji Anton Popović iz Baderne,  potvrdila je istarska policija.

Poginuli vozač se nalazio u vozilu VW Passat pulskih oznaka i kretao se iz smjera Rijeke prema Pazinu kada se u njega frontalno zabio Audi koji je pretjecao nekoliko vozila što su se, kao i on, kretala prema Rijeci. Iz smjera Rijeke naišao je Passat, a kako su ustvrdili očevici, vozač Audija koji ih je pretjecao, uopće nije kočio već je vozio kao da je uvjeren da vozi svojom trakom. U djeliću sekunde došlo je do strahovito jakog sraza nakon kojeg se Passat prednjim dijelom zabio u zaštitnu metalnu ogradu s desne strane ceste, gledano iz smjera Pazina. Audijev terenac zaustavio se pak dvjestotinjak metara dalje.

Teško stradalog 82-godišnjaka iz smrskanog vozila izvukli su vatrogasci te ga je liječnička ekipa pazinske Hitne pomoći pokušala reanimirati, ali nažalost bez uspjeha.  Vozač Audija Q 7, njemačkih oznaka, je 65-godišnjak s prebivalištem u Kraljevcu na Sutli, a u bolnici na Sušaku utvrđeno je da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Na mjestu nesreće očevid je uz policiju obavila Suzana Bulić, zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Pazinu koja je naložila da se nad tijelom poginulog na pulskoj patologiji obavi obdukcija. Istarska policija će protiv 65-godišnjeg vozača Audija podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće s poginulom osobom. (Marica KOŠTA, snimio Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter