Na Bregani "pao" državljanin Srbije sa 7 kg marihuane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedam kilograma posušene marihuane slovenska je financijska policija otkrila u automobilu srbijanskih registarskih oznaka koji je vozio državljanin Srbije za kojega je određen pritvor, objavila je u četvrtak slovenska financijska uprava.

Vozač (57) je u Sloveniju ušao u petak preko graničnog prijelaza Bregana/Obrežje, a u njegovu Volkswagen Sharanu, koji je policija zaustavila na autocesti u blizini prijelaza, otkriveno je 20 paketića s marihuanom, skrivenih ispod armaturne ploče vozila.

Osumnjičenik je pritvoren i kazneno prijavljen zbog neopravdane proizvodnje i prodaje droge te smješten u zatvor u Krškom nakon što mu je sudac istrage odredio pritvor.

Za neopravdanu proizvodnju, preradu i prodaju droge slovenski kazneni zakonik predviđa zatvorsku kaznu  od 1 do 10 godina zatvora, a za kvalificirane teže oblike prometa drogama od 3 do 15 godina.

Slovenska vlada je sredinom ove godine donijela uredbu koja omogućava kontrolirano korištenje preparata od konoplje, odnosno aktivnih sastojaka kanabisa, u medicinske svrhe, odnosno za liječenje određenih simptoma bolesti, ali je proizvodnja i prodaja marihuane i dalje zabranjena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter