Muškarac i žena pritvoreni zbog drogiranja i spolnog iskorištavanja djeteta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitska je policija razotkrila dvojicu muškaraca i jednu ženu koji su navodno počinili više kaznenih djela među kojima i spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina, a muškarac i žena su nakon završenog kriminalističkog istraživanja dovedeni pritvorskom nadzorniku, doznaje se u policiji.

Posao otkrivanja i hvatanja osumnjičenika (34), (27) i (48) obavili su policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta koji su utvrdili da su dvojica muškaraca i žena odgovorni za trgovanje ljudima, omogućavanje trošenja droga i spolne zlouporabe djeteta mlađeg od 15 godina. 

Vođa grupe je bio 34– godišnjak koji se sumnjiči da je od 2015. do 2017. iskoristio teški položaj četiri maloljetne osobe, doveo ih u ovisnost, organizirao ih u grupu i koristio za činjenje imovinskih kaznenih djela. Uz to je, rekli su u policiji, većem broju osoba, među kojima je bilo i maloljetnika, omogućavao konzumaciju droga. 

U osumnjičenoj skupini se našla i žena (27) koja se sumnjiči da je zajedno s 34-godišnjakom tijekom 2016. u više navrata zlouporabila teški položaj jedne maloljetne osobe, koju su koristili za činjenje imovinskih kaznenih djela, pa su počinili kazneno djelo trgovanja ljudima, a uz to je 27-godišnjakinja osumnjičena i da je tijekom prošle godine većem broju osoba, među kojima je bilo i maloljetnika, omogućavala konzumaciju droga. U kaznenoj prijavi se navodi da je u studenom 2016. preprodavala marihuanu zbog čega je osumnjičena za neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, ali i kazneno djelo povrede djetetovih prava. 

Najstariji osumnjičenik, 48-godišnjak, se bavio preprodajom marihuane, a kada je policija u sklopu kriminalističkog istraživanja obavila pretragu prostorija koje je koristio pronašli su i oduzeli 100 grama marihuane i digitalnu vagu za precizno mjerenje. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja Županijskom državnom odvjetništvu podnesena su kaznene prijave, a 34-godišnjak i 27-godišnjakinja su predani pritvorskom nadzorniku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter