Motoristi i pješaci su najugroženiji u prometu

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Na ulazu u pulsku Karolinu u petak od 14 do 16 sati policajci iz Postaje prometne policije Pula održali su akciju "Policija i građani voze zajedno" u kojoj su nastojali ukazati vozačima motocikala i mopeda na opasnosti u prometu pozivajući ih na oprez. Akcija je održana da bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikla jer je redovitim praćenjem stanja sigurnosti u prometu utvrđeno da se u prva tri mjeseca ove godine na području pulske Postaje prometne policije, dogodilo devet prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala, što čini udio od 5,59 posto u ukupnom broju prometnih nesreća.

- Akcija je namijenjena vozačima motocikala i mopeda s obzirom da ih je u prometu sve više kada dođe toplo vrijeme. Upozoravamo ih stoga, kroz razgovor, i tražimo od upozoravaju i druge motocikliste da bi se spriječilo njihovo stradavanje. Oni su, uz pješake, najugroženiji u prometu i kroz ovu akciju im ukazujemo na opasnosti, pojasnio je Dubravko Šlibar, pomoćnik načelnika Postaje prometne policije Pula, koji kaže da su u 783 prometne nesreće lani na području Pule u 106 sudjelovali motociklisti. U gotovo pola slučajeva upravo su oni i skrivili nesreće u kojima je stradalo 72 vozača i devet putnika, dva smrtno te 21 s teškim ozljedama.

U akciju su bili uključeni i predstavnici HAK-a Pula-Rovinj, predstavnici autoškola, te stanica za tehnički pregled vozila s područja Pule. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter