Mladić stradao na Brajdici i dalje životno ugrožen

Što je mladiće nagnalo da se penju na kompoziciju nije poznato  (Matija  DJANJEŠIĆ/CROPIX)
Što je mladiće nagnalo da se penju na kompoziciju nije poznato (Matija DJANJEŠIĆ/CROPIX)

U nesreći na kontejnerskom terminalu Brajdica u Rijeci, uslijed strujnog udara od 25 tisuća volti, u petak oko 11.30 sati smrtno je stradao Puljanin Edi Vitasović (20), a njegov prijatelj Marin Novak (19) s pulskog područja i dalje je u vrlo teškom zdravstvenom stanju i liječnici se bore za njegov život. Prema dostupnim informacijama, zadobio je opekotine drugog i trećeg stupnja na više od 70 posto tijela. Zbrinut je u Jedinici intenzivnog liječenja u riječkom KBC-u, a zbog naravi zadobivenih ozljeda, 19-godišnjak je u induciranoj komi i spojen na respirator. 

Razjašnjavaju se okolnosti

Okolnosti tragedije i dalje nisu poznate, potvrdila je i glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš. Prema raspoloživim informacijama, Vitasović i Novak su s prijateljicom boravili na Platku, odakle su se, iz zasad nepoznatih razloga, automobilom u vlasništvu Novaka zaputili u Rijeku. Zastali su kod kontejnerskoj terminala na Brajdici, gdje je Novak parkirao svoj Renault Clio.  

Svo troje izašlo je iz auta, a Vitasović i Novak popeli su se na kontejner na željezničkoj kompoziciji. Ušli u strujni krug i kao pokošeni pali pred očima prijateljice koja ih je navodno htjela fotografirati. Vitasović je preminuo na mjestu nesreće, na krovu kontejnera, a Novaka je strujni udar odbacio.  

Skupo plaćena nepromišljenost

Upravo u tom trenutku pored Brajdice je prolazila policijska patrola koja je alarmirala OKC PU primorsko-goranske i priskočila u pomoć šokiranoj djevojci. Na mjestu nesreće ubrzo je stigla ekipa Hitne medicinske pomoći, no Ediju Vitasoviću više nije bilo spasa, a teško stradali Marin Novak žurno je prevezen u KBC, gdje liječnici ulažu maksimalne napore da mu spase život. 

Je li za mladiće kobna bila želja za selfijem na krovu kontejnera, poziranje prijateljici, ili neki drugi razlog, zasad nije poznato. Izvjesno je jedino da su posljedice tragične. (M. SARDELIN)

 

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter