Mladić poginuo dok je balirao sijeno

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U petak oko 19 sati na polju nedaleko od Tupljaka na Labinštini smrtno je stradao 21-godišnjak iz Gologoričkog Dola, doznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović. Neslužbeno doznajemo da je riječ o Ivanu Stojšiću, sinu vlasnika agroturizma Dol iz Gologoričkog Dola.

Do nesreće je došlo tijekom poljoprivrednih radova. Naime, mladić je traktorom balirao sijeno. U jednom trenutku je došlo do zastoja rada balirke pa je 21-godišnjak sišao s traktora da bi otklonio kvar. Tada je došlo do teškog ozljeđivanja 21-godišnjaka. Neslužbeno doznajemo da mu je balirka povukla ruku, a ozljede koje je pritom zadobio bile su kobne. Preminuo je na mjestu događaja.

Očevid je s policijom obavio nadležni državni odvjetnik te je naložena obdukcija tijela stradalog 21-godišnjaka.

Kada smo danas posjetili Golgorički Dol, zaseok Lukačići, putokazi su nas uputili pravo na agroturizam Dol. Na stepenicama koje vode u suteren objekta zatekli smo četiri žene, tri mlade i jednu srednje dobi. Kada smo ih to i upitali znaju li možda nešto o tragediji koja se dogodila, jedna od njih nam je odgovorila da se tragedija dogodila upravo u ovom domu, u ovoj obitelji, a kada smo se predstavili zamolila nas je da odemo, dodavši da je u rodu s poginulim mladićem i zamolila nas da odemo. Ipak nas je uvela u predsoblje objekta gdje smo na komodi ugledali dvije fotografije poginulog mladića i dvije upaljene svijeće.

Uskom asfaltnom cestom, na kojoj smo se mimoišli s tek dva automobila, stigli smo do oko četiri kilometara udaljenog polja na kojem se dogodila tragedija. Uz cestu je bila upaljena jedna svijeća, a na polju četiri bale sijena. Traktora, ni balirke, nije bilo. Dio polja ostao je prekriven sijenom koje je mladić najvjerojatnije namjeravao balirati. Na polju, površine od oko četiri tisuće metara, nismo uočili nikakve druge tragove koji bi ukazivali da se tamo dan ranije dogodila nesreća. Nije bilo niti tragova policijskog očevida. (S. B. I.)

 


Podijeli: Facebook Twiter