Marčelo Dujanić i Robert Matijašić negiraju krivnju

Robert Matijašić bio je rektor nakon Dujanića (Arhiva)
Robert Matijašić bio je rektor nakon Dujanića (Arhiva)

Jučer je na Općinskom sudu u Puli započeo dokazni postupak u kojem su optuženi bivši rektori Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli, Marčelo Dujanić (75) iz Rijeke i Robert Matijašić (60) iz Pule. Općinsko državno odvjetništvo Marčela Dujanića tereti za kazneno djelo krivotvorenja službene isprave jer je kao rektor Sveučilišta u prosincu 2007. godine ovjerio 43 diplome koje su greškom imale upisano da se radi o sveučilišnom umjesto o stručnom studiju. Robert Matijašić tereti se za kazneno djelo nesavjesnog rada jer, iako je znao o povlačenju spornih diploma, nije raskinuo ugovor o doktorskom studiju s tada 31-godišnjom Ivom Ćatić koja je doktorski studij upisala temeljem diplome stručnog studija te se okoristila za 71 tisuću kuna. Sveučilište je u ovom predmetu  postavilo imovinskopravni zahtjev pa tako od Dujanića traži 15.438,40 kuna, a od Matijašića 4.971 kunu. Oba okrivljenika izjasnila su se da se ne osjećaju krivima.

Svjedočili glavni tajnik i tajnica Sveučilišta

O svojim saznanjima o grešci na diplomama i kasnijim događajima jučer su svjedočili Davor Pavlin (59), tadašnji glavni tajnik i Vesna Mijatović (58) tadašnja tajnica Sveučilišta.

Davoru Pavlinu sutkinja je najprije postavljala pitanja o njegovu djelokrugu rada, a potom o njegovim saznanjima o spornom događaju. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter