Loborika: Djevojčica preminula od strujnog udara

Kuća u Loboriki gdje se desila tragična nesreća (N. LAZAREVIĆ)
Kuća u Loboriki gdje se desila tragična nesreća (N. LAZAREVIĆ)

Nezapamćena tragedija zadesila je u srijedu navečer obitelji u Loborici, nadomak Pule u čijoj je kući od strujnog udara stradala, a nešto kasnije u pulskoj Općoj bolnici i preminula devetogodišnja djevojčica koja je, neslužbeno doznajemo, boravila kod svojih nonića.

- Policiji je u srijedu s pulske Hitne pomoći oko 20.30 sati javljeno da se kod njih nalazi dijete koje je u kući u Loborici ozlijeđeno uslijed strujnog udara. Nedugo nakon toga, dojavljeno je da je dijete preminulo te je tijelo prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obdukcije, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Iste večeri policijski službenici su u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom na mjestu događaja započeli s obavljanjem očevida. Kako bi se nedvojbeno utvrdili uzroci ove teške tragedije, tako su se danas policiji i državnom odvjetništvu u nastavku očevida pridružili i vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba.

Prema neslužbenim informacijama, djevojčica je stradala igrajući se sa svojim vršnjakom u kućici smještenoj u vrtu obiteljske kuće njezinih nonića. Navodno su se djeca igrala u kadi s vodom kada je djevojčica rukom dohvatila žice električnog bojlera pri čemu je došlo do strujnog udara. Djevojčica je zadobila za život opasne ozljede od kojih je nedugo zatim preminula.

Međutim, budući da se radi tek o neslužbenim, prvim informacijama, valja pričekati zaključak policije, državnog odvjetništva i vještaka. Oni su danas nastavili s očevidom oko 14 sati, no nisu iznosili detalje o uzroku i okolnostima ove obiteljske tragedije.

Inače miran predio Loborike danas je djelovao kao zaustavljen u vremenu. Škure na prozorima idilično uređene kuće obitelji pogođene smrću malene djevojčice bile su zatvorene, a ulice i dvorišta bili su pusti. Čak ni dolazak nekoliko vozila s desetak policajaca, državnom odvjetnicom i vještacima nije promijenio osjećaje duboke boli koji, kao da su proželi sve prisutne.

Mještani s kojima smo uspjeli razmijeniti tek nekoliko riječi bili su pogođeni stradavanjem devetogodišnjakinje i puni suosjećanja prema njezinoj obitelji.

- Tragedija. Ne znam što bih drugo rekla. Nesreće se događaju u djeliću sekunde, a kada je u pitanju smrt djeteta, bol je neopisiva i neizreciva. U ovom slučaju pogođeni su i roditelji i nonići i cijela obitelj, kazala nam je jedna mještanka duboko potresena viješću o smrti djevojčice. (Marica KOŠTA, snimio Neven LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter