Ližnjan: Pijani napali policajce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Ližnjana zbog sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi.

Muškarca se sumnjiči da je 28. srpnja oko 1 sat, u obiteljskoj kući u Ližnjanu, pod vidnim utjecajem alkohola, vikao i galamio te uputio prijetnje članu obitelji. Po dolasku policijskih službenika, muškarac je nastavio s protupravnim ponašanjem te im je zaprijetio  oštrim predmetom, nakon čega se zatvorio u sobu.

Prilikom policijskog postupanja, iz kuće je izašao 41-godišnjak iz Medulina, također pod vidnim utjecajem alkohola, te je počeo vrijeđati policijske službenike i odbijao je postupiti po njihovim zapovijedima. Policijski službenici su nad njim uporabili sredstva prisile i priveli ga u policijsku postaju. Obavljenim liječničkim pregledom utvrđeno je da su 41-godišnjak i jedan policijski službenik lakše ozlijeđeni.

Budući da je 38-godišnjak odbijao suradnju s policijom, policijski službenici interventne policije nasilno su otvorili vrata sobe. Muškarac je tada uzeo sjekiru te su policijski službenici, kako bi ga svladali i spriječili ozljeđivanje i samoozljeđivanje, nad 38-godišnjakom primijenili sredstva prisile.

Zbog počinjenja kaznenih djela prijetnja i prisila prema službenoj osobi, protiv 38-godišnjaka se podnosi kaznena prijava, dok je protiv 41-godišnjaka podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira nadležnom prekršajnom sudu. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter