Ližnjan: Na ulici pronađena raketna glava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jučer je na ulici u Ližnjanu, pronađena raketna glava, koju su izuzeli djelatnici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave istarske. Raketnu glavu policijski službenici smjestili su u skladište, do uništenja.

Policijska uprava istarska upozorava građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Policija podsjeća građane da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

Ukoliko se pronađu, ne smiju se dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već je potrebno obavijestiti policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti.

Također, pozivaju se građani koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje ili eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija mogu anonimno predati policiji i na taj način učiniti svoj i tuđi život sigurnijim.


Podijeli: Facebook Twiter