Glas Istre
Srijeda
26.04.2017.
Pula
Vrijeme po gradovima u Istri
26.04
Novinar HTV-a Denis Latin (snimio D. MATIĆ/CROPIX)
> Fotogalerija
# # #

Latin: Core Media dala 3.000 eura za glas za Hloverku

Objavljeno: 05.09.2012 | 15:44 Zadnja izmjena: 05.09.2012 | 15:44 0 komentara

Bivši član Uprave Nove TV Dražen Mavrić svjedočio je danas na Županijskom sudu u Zagrebu, gdje se sudi Siniši Svilanu, nekadašnjem direktoru programa Nove TV, optuženom za uzimanje 262 tisuće eura mita od vlasnika produkcijske kuće Core Media Vladimira Seliera Šelebaja u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV. Mavrić je rekao da je inicijativa za otkup programa iz vanjske produkcije najčešće dolazila od Svilana te da su izvršni direktori predlagali rješenja, a Uprava sklapala poslove. Dodao je i da mu nije poznato da je Svilan dobivao novac od Šelebaja.

Konačno rješenje za otkup emisija donosio je tadašnji predsjednik uprave Marijan Jurenc, a prije njega Branko Čakarmiš, rekao je svjedok, koji se prisjetio da je Core Media za Novu TV radila emisije "U sridu", "Istragu" i "Interijere".

Direktorica Informativnog programa Nove TV Iva Gačić potvrdila je da je Svilan bio zadužen za otkup programa iz vanjske produkcije i da je on pregovarao s producentima.

Bila je protiv suradnje s Core Mediom jer je, veli, smatrala da nije dobro da se Novu TV povezuje s kućom vlasnika čija je supruga Dijana Čuljak bila jedno od prepoznatljivijih lica HTV-a. Rekla je da je tek kasnije saznala da su Čakarmiš i Svilan angažirali njezine novinarke za rad na emisiji "U sridu" i bila je iznenađena što je nitko nije o tome obavijestio.

- Nametalo se pitanje - ako su potrebni ljudi s Nove TV, kao i arhiva, čemu uopće suradnja s vanjskom producentskom kućom, rekla je Gačić. Dodala je da ne zna je li Core Media plaćala Svilanu.

Novinar HTV-a Denis Latin rekao je da su gosti u emisijama Nove TV "Jedan na jedan" i "U sridu" dobivali naknade na crno. Dodao je da je od Edvina Softvića, koji je za Core Mediju realizirao te isplate, doznao da je Svilan primao novac od te tvrtke i da su Anja Šovagović Despot i Nada Gačešić Livaković plaćene s po tri tisuće eura da bi na Programskom vijeću HRT-a glasovale za Hloverku Novak Srzić, ne bi li kasnije Core Media nastavila na HRT-u poslove koji su joj oduzeti na Novoj TV.

Latin je rekao i da je novinarima bilo poznato da su Dijana Čuljak Šelebaj i Hloverka Novak Srzić bile angažirane na konkurentskoj Novoj TV te da je svima bilo znano da je Novak Srzić bila kreatorica emisije "U sridu" - ona je pozivala goste i time se hvalila. (Hina)Novosti
PulaIstra
CrnaKronika
Sport
Kultura
Mozaik