Labinjanka počinila 21 kazneno djelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje na 21 kazneno djelo, pulska policija je kriminalistički istražila 30-godišnjakinju s labinskog područja. Sumnjiči se zbog devet kaznenih djela pronevjere, devet kaznenih djela krivotvorenja službene ili poslovne isprave te tri kaznena djela prijevare.

Prema neslužbenim informacijama 30-godišnjakinju se sumnjiči za prisvajanje novčane koristi od oko 100 tisuća kuna. Policija je utvrdila da je od svibnja do kolovoza ove godine kao djelatnica u trgovini u Puli, na zahtjev klijenata izrađivala ponude za prodaju sanitarija i keramike, no novac koji je dobila od klijenata, nije prikazala u poslovnim knjigama, već ga je zadržala za sebe. Neslužbeno doznajemo da se radi o trgovini Kera Term u Divkovićevoj ulici u Puli.

U poslovnim knjigama također nije prikazivala niti ponude koje je izradila za klijente, kao što niti nije naručila artikle koje su klijenti preko nje naručivali. Na taj je način oštetila svog poslodavca, odnosno pravnu osobu iz Zagreba, te devet hrvatskih državljana za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Osim za pronevjere i krivotvorenje službenih ili poslovnih isprava, 30-godišnjakinju se sumnjiči i za prijevare. U jednom slučaju dogovorila je da će osobno riješiti klijentu opremu za izgradnju bazena, za što joj je muškarac predao nekoliko desetaka tisuća kuna, dok je u drugom slučaju klijentici isporučila samo dio naručenih proizvoda, ali ne iz asortimana svog poslodavca. Na taj je način protupravno prisvojila nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim toga, sumnjiči ju se da je krajem prošle godine, s jednom Puljankom dogovorila da će joj izvoditi radove gradnje bazena, za što je dobila i nekoliko desetaka tisuća kuna, no radove nije izvela, a novac je zadržala.

Zbog sumnje da je počinila navedena kaznena djela, protiv 30-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. U Kera Termu nam voditelj poslovnice Nedžad Duraković nije htio davati nikakve detalje oko djelatnice i količine novca, no neslužbeno doznajemo da je navedena djelatnica malo vremena provela na radnom mjestu u poduzeću, a čim su na površinu isplivala kaznena djela, od onda tamo više ne radi. Djelatnici Kera Terma također šute o događaju. Nismo dobili informaciju je li dobila otkaz ugovora ili je pak suspendirana do rješavanja slučaja. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter