Labinci: Pijan pred policajcima obavio veliku nuždu

Pijani mještanin trijeznio se u policiji, a potom je odveden na Prekršajni sud (M. SARDELIN/arhiva)
Pijani mještanin trijeznio se u policiji, a potom je odveden na Prekršajni sud (M. SARDELIN/arhiva)

Pijani 69-godišnjak je zbog svađe, gađanja (i pogotka) kamenom 25-godišnjeg Švicarca u glavu te obavljanja velike nužde pred policajcima koji su ga htjeli uhititi, na prekršajnom sudu kažnjen s 1.875 kuna. Epilog je to okršaja drskog 69-godišnjaka sa susjedima u Labincima, dvojicom Švicaraca u dobi od 66 i 25 godina koji privremeno borave u tom malom istarskom mjestu.

Naime, porečki su policajci temeljem dojave intervenirali u Labincima te su oko 20 sati na ulici zatekli 69-godišnjaka koji je vikao na Švicarce, a mlađeg je i pogodio kamenom u glavu. Muškarcu, koji je bio pod utjecajem alkohola i nije prestajao s dernjavom, policajci su priopćili da je uhićen i da će ga odvesti u postaju. No, umjesto da se smiri 69-godišnjak je pred policajcima obavio veliku nuždu pa pokušao pobjeći. Nije daleko stigao.

Policajci su ga sustigli i primjenom sredstava prisile svladali, utrpali u vozilo i odveli u postaju. Tijekom primjene sile lakše su ozlijeđeni i 69-godišnjak i jedan policajac. Lakše je ozlijede zadobio i 25-godišnjak, kojeg je 69-godišnjak pogodio kamenom u glavu.

Pijani mještanin noć je proveo na triježnjenju u policiji, a potom je odveden na prekršajni sud, gdje je zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru kažnjen novčanom kaznom. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter