Labin: Osmogodišnjaku u ruci eksplodirala petarda

Ilustracija (V. KARUZA)
Ilustracija (V. KARUZA)

Unatoč stalnim upozorenjima policije i apelu da se djeci  nikako ne daju petarde i da se pirotehnička sredstva II. razreda ne smiju prodavati prije 27. prosinca, u Labinu je protekle subote poslijepodne, osmogodišnji dječak iz Labina od eksplozije petarde u ruci zadobio ogrebotine rožnice oka, te opekline po licu i ruci.

Policija je provedenim izvidima dosad utvrdila da je dječak oko 16.45 sati u Ulici Matije Vlačića u blizini klizališta upalio petardu II. razreda koju nije odbacio, već mu je ona eksplodirala u desnoj ruci. Liječnička pomoć mu je pružena na Hitnoj medicinskoj pomoći u Labinu, a potom je prebačen u KBC Rijeka gdje je utvrđeno da ima ozlijede šake i lica koje su, doznajemo iz bolnice okvalificirane kao lakše, ali je dječak ipak zadržan na liječenju.

Policija utvrđuje okolnosti događaja, odnosno tko je osmogodišnjaku dao petardu u ruke, kao i postoji li za nemili događaj odgovornost roditelja. Navodno je dječaku petardu dao netko u školi, no policija provjerava sva saznanja do kojih dolazi izvidima na terenu.

Tijekom vikenda je istarska policija zabilježila još dva slučaja nepropisnog korištenja pirotehnike. U Labinu su tako u blizini autobusnog kolodvora proteklog petka 11.30 sati, policajci zatekli dvojicu 14-godišnjaka iz Svete Nedelje koji su bacali petarde. Od jednog su oduzeli 20 petardi, a od drugog tek jednu.

Još 15 petardi pulska je policija oduzela u subotu od 18-godišnjaka iz Pule. On je oko 14.40 sati u dvorištu kod talijanske srednje škole Dante Alighieri u Santorijevoj ulici u Puli zatečen dok je bacao petarde. Tako je proteklog vikenda oduzeto ukupno 36 komada petardi a policija će protiv maloljetnika podnijeti optužne prijedloge, odnosno izdat će prekršajne naloge radi počinjenja prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter