Kaznili krivog Tikvića

Ilustracija iz arhive (M. MIJOŠEK)
Ilustracija iz arhive (M. MIJOŠEK)

O slučaju Blaža Tikvića, invalida iz Županje, kojega je Prekršajni sud u Puli u žurnom postupku novčano kaznio s 2.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilom od tri mjeseca zato što je 3. lipnja u Medulinu u 2.20 sati zatečen za volanom u pijanom stanju, izvijestili smo 17. lipnja u tekstu "Iz Pule mu stigla kazna, iako ne vozi auto". Blaž Tikvić tada je izjavio da u Medulinu uopće nije bio i da automobil kao invalid ne vozi već dvije godine.

Gdje i kako je nastala greška? Pitanja smo postavili i Policijskoj upravi istarskoj i Prekršajnom sudu, a odgovore smo tek sada dobili. Policajci su pogrešno utvrdili identitet zatečene osobe, potvrđeno je.

U PU istarskoj su nam rekli da nam identitet osobe koja se predstavila kao Blaž Tikvić ne mogu otkriti, ali da će ta osoba sigurno prekršajno odgovarati. Blaža  Tikvića iz Županje telefonom nismo uspjeli kontaktirati, ali smo od rođaka saznali da u Medulinu živi njegov brat Ante Tikvić.

- Da, ja sam osoba koju su tada policajci priveli, priznao nam je jučer Ante Tikvić u telefonskom razgovoru. - Pitali su me kako se zovem i ja sam rekao Blaž.

Objašnjava da je to napravio jer se našao u nevolji iz koje je odlučio izvući se na svaki način. Mislio je da brat s kojim dulje vrijeme nije u dobrim odnosima neće ništa saznati. "Žao mi je. Na Prekršajnom sudu sam zbog toga već kažnjen i bio u zatvoru." Na pitanje koliko je bio u zatvoru nasmijao se i rekao da nije važno. "Sada sam vani, to je prošlo." Dodao je da sada očekuje i presudu za vožnju u Medulinu u pijanom stanju. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter