Jurio Ipsilonom 182 km/h

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Proteklog vikenda se na istarskim cestama dogodilo 13 prometnih nesreća, od čega osam s ozlijeđenim osobama i pet nesreća s materijalnom štetom. U nesrećama je ozlijeđeno 12 osoba, od kojih je pet s teškim, a sedam s lakšim ozljedama. Alkohol kao uzrok evidentiran je u jednoj prometnoj nesreći. Policija je ukupno prekontrolirala 562 vozila i vozača gdje je utvrdila 202 prometna prekršaja. Iz prometa je isključeno osam vozila i 32 vozača. Najviše je evidentirano prekršaja nepropisne brzine (45), vozača pod utjecajem alkohola (24), nekorištenje sigurnosnog pojasa (22), nepropisnog pretjecanja (20) i korištenja mobitela za vrijeme vožnje (12).

Od događaja policija je izdvojila dva događaja, jednog alkoholiziranog vozača i prebrzu vožnju Ipsilonom. U nedjelju oko 17.15 sati policija je u Koparskoj ulici zaustavila teretni automobil Volkswagen, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnji muškarac iz Svetvinčenta. Vozač je alkotestiran te mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,90 promila. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja, vozač je uhićen te će uz optužni prijedlog biti doveden nadležnom prekršajnom sudu.

Nešto prije toga u 14.25 sati, 47-godišnji državljanin Italije je upravljao osobnim automobilom marke Audi, talijanskih registarskih oznaka, kolnikom Istarskog ipsilona iz smjera Medaki u smjeru Višnjana, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 na sat, brzinom od 182 na sat, što je utvrđeno vozilom presretač. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je izdan obavezni prekršajni nalog na iznos od 3.000 kn te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od mjesec dana. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter