Jokić: Nisam imala razloga tražiti ubojstvo Muratija


Jučer je na Županijskom sudu u Puli, gdje se blizankama Sandri i Mariji Jokić (28) sudi zbog prijetnji i poticanja Aleksandra Vavideca (28) iz Poreča na teško ubojstvo Zija Muratija (43) iz Rovinja, svoj iskaz nastavila davati Sandra. Sestre su na raspravu dovedene u lisicama iz pulskog pritvora u kojem se nalaze od početka prosinca prošle godine. Tužitelju je Sandra uglavnom potvrđivala ono što je već rekla na prethodnoj raspravi.

Prestala ga voljeti

- Zija Muratija sam prestala voljeti kada sam čula što govori kao svjedok na sudu. Telefon mi je oduzela policija u Poreču i njima sam dala lozinku za ulaz. Nešto su gledali i čačkali po njemu, ali ne znam što. Uglavnom, u telefonu fale poruke koje mi je Murati slao tijekom prekida, a radi se o ružnim porukama i psovkama, kazala je Sandra.

Braniteljica prvookrivljene Sandre Marija Budimir je od suda zatražila provođenje telekomunikacijskog vještačenja za telefone Sandre i Marije Jokić, Martine i Aleksandra Vavidec te svih telefona Muratija, kojih navodno ima šest, a ne samo dva koja se spominju u istrazi. Zatražila je da se utvrdi gdje je Marijin telefon, budući da je nestao, te da se utvrdi kada su brisane poruke iz Sandrina telefona.

Smatra da bi se slučaj lakše rješavao kada bi bio dostupan uvid u nestale poruke i kada bi se otkrio onaj tko ih je obrisao. Sudac Zdravko Garić odlučio je da se pribave izlisti komunikacija za telefone Marije i Sandre te njihove majke, a na slijedeću će raspravu biti pozvan i policajac porečke postaje koji je oduzeo Sandrin telefon prilikom njezina uhićenja.  

Terapija apaurinima     

Blizanke su uhićene 2. prosinca u Poreču. No, obje su, prema iskazu Sandre, nakon što im je rečeno da ih policija traži, same otišle u postaju pitati zbog čega ih traže. Informacija da su tražene zbog poticanja na ubojstvo ih je šokirala. Prema video snimci s ispitivanja od 4. prosinca u Puli, dva dana nakon uhićenja, Sandra se branila šutnjom i tvrdila da se radi o neistinama i lažima.

Potvrdila je da je zbog cijelog slučaja bila u teškom psihičkom stanju pa joj je doktor prepisao terapiju apaurinima. Kod slijedećeg ispitivanja od 20. siječnja ove godine, Sandra je pred tužiocem ispričala sve o događaju. Naglasila je da bi i na prvom ispitivanju sve rekla, ali joj je tadašnji odvjetnik sugerirao što da govori.

- Vjerovala sam odvjetniku i napravila sam što je rekao. Mislila sam da je moj anđeo čuvar. Branitelj mi je govorio što da kažem, a ja sam to zapisivala i naučila. Htjela sam sve na početku kazati, ali mi on nije dozvolio i čak mi je zabranio da govorim o prekidu s Muratijem. Otkazala sam mu suradnju i uzela drugog branitelja, kazala je Sandra. (Mateo SARDELIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter