Vozač honde poginuo u izlijetanju s ceste


Devetnaestogodišnji mladić iz mjesta Zabrežani na Pazinštini smrtno je stradao za upravljačem Honde kojom je noćas oko 4.15 sati izletio s ceste Žminj - Pazin i udario u stabla, oko 500 metara od mjesta Lušetić Križ. Njegov godinu dana mlađi suvozač, 18-godišnjak s područja Pazina, prevezen je u pulsku Opću bolnicu gdje su liječnici utvrdili da je lakše ozlijeđen.

Nesreća se dogodila kada je 19-godišnji mladić upravljajući crvenom Hondom registracijskih oznaka PU 571-OT iz smjera Žminja prema Rogovićima, odnosno Pazinu, vjerojatno zbog prevelike brzine u jednom zavoju iscrtanom punom crtom prešao na lijevu stranu kolnika, a potom se vratio na svoju prometnu traku. No očito je vozač izgubio nadzor nad volanom Honde koja je po povratku u desnu traku izletjela s desne strane kolnika te pedesetak metara dalje prešla na zemljanu i travnatu površinu da bi se u konačnici lijevom prednjom i bočnom stranom zabila u nekoliko stabala od kojih je jedno i oborila.

Jutros na kolniku nisu bili vidljivi tragovi kočenja. Osim ekipe hitne medicinske pomoći na mjestu su nesreće intervenirali i vatrogasci koji su najprije morali izrezati srušeno stablo da bi iz smrskanog vozila uspjeli izvući smrtno stradalog mladića.

Dio ceste od Žminja prema Pazinu policija je od 4.45 do 9.20 sati zatvorila za promet radi obavljanja očevida kojemu je prisustvovala i zamjenica Općinskog državnog odvjetnika u Pazinu. Tijelo stradalog 19-godišnjaka prevezeno je na odjel patologije pulske Opće bolnice gdje će se obaviti obdukcija, a automobil je prevezen na parkiralište policijske postaje u Pazinu radi eventualnog vještačenja njegove ispravnosti.

U posljednjih sedam dana u prometnim nesrećama na istarskim su prometnicama život izgubile tri osobe, među kojima je i 19-godišnji mladić iz Zabrežana. (Marica KOŠTA; snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter