Iz jednog kafića ukrao novac, u drugom prijetio policajcima

Prizor iz jednog od kafića u kojem je Riggi divljao u srpnju 2008. godine (Arhiva)
Prizor iz jednog od kafića u kojem je Riggi divljao u srpnju 2008. godine (Arhiva)

Pulsko općinsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv Roberta Riggia (51) zvanog Bagami iz Rovinja zbog dva kaznena djela - krađe i pokušaja prisile prema službenoj osobi koje je lanjskog listopada počinio u Rovinju.

Riggi je u Rovinju poznat jer nerijetko izaziva incidente na javnim mjestima. Zaražen je HIV-om, što većina Rovinjaca zna, te se samoozljeđuje bocama ili noževima i okrvavljen zastrašuje sugrađane.

Ekscesi u dva kafića

Riggia odvjetništvo tereti da je 14. listopada prošle godine u večernjim satima u alkoholiziranom stanju ušao u ugostiteljski objekt Buzz u Rovinju. U vremenu od 19.30 do 20.50 sati uznemirivao je goste te se u jednom trenutku udario bocom po čelu, nanijevši si ozljedu koja je krvarila. Budući da Riggi zaražen HIV-om, što Rovinjci znaju, gosti i osoblje pobjegli su iz kafića. Riggi je tada iskoristio situaciju te je iz novčanika konobara uzeo više od tisuću kuna.

Riggi je potom otišao do lokala Volta, također u Rovinju gdje je stigla i policija. Tada je, s ciljem da spriječi policiju u obavljanju svoje dužnosti, napravio novi eksces. Odbio je predati se policajcima koji su ga namjeravali uhititi zbog incidenta u Buzzu te je otišao iza šanka odakle je gdje izvukao dva kuhinjska noža. Držeći u svakoj ruci jedan, prijetio je da će izrezati policajce i sebe, te da nema namjere otići s njima u policijsku postaju. Policajac je iskoristio trenutak i pošpricao ga paprenim sprejem. Kad je  Riggi spustio glavu, drugi policajac mu je palicom iz ruku izbio noževe. Tada je napokon uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, a potom mu je određen istražni zatvor, odakle će biti doveden na suđenje na pulski sud. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter