Havarija kraj Pule: Putnici spašeni, brodica potonula

Brodica je potonula na dubinu od oko 40 metara
Brodica je potonula na dubinu od oko 40 metara

U pomorskoj nesreći koja se dogodila u pulskom akvatoriju na šest nautičkih milja izvan Verude nitko od 17 članova posade nije ozlijeđen i pomorska policija je sve osobe s brodice zbrinula na sigurno. Nekoliko minuta nakon što su svi s brodice spašeni na sigurno, brodica je potonula na dubinu od 40 metara. Kako neslužbeno saznajemo, vlasnik brodice je već krenuo s organizacijom izvlačenja brodice s morskog dna.

Naime, Lučka kapetanija Pula i policija su zaprimili dojavu o brodici koja tone u pulskom akvatoriju na 6 nautičkih milja od obale, u četvrtak u 13.35 sati. Policija je na mjesto događaja uputila policijsko plovilo. Brodica, na kojoj je bilo 15 ronilaca, sve stranih državljana te dva člana Diving centra Shark iz Medulina, je bila usmjerena ka jednoj olupini, a iz za sada nepoznatih razloga voda je prodrla u brodicu.

Od vlasnika centra, Davora Buršića doznajemo da su svi zbrinuti i da nema ozlijeđenih osoba. Kazao nam je da su svi ronioci koji su bili na brodici strani državljani, a po njih i dvojicu voditelja je došla pomorska policija.

Potom je, kaže Buršić, uslijedilo spašavanje brodice koja je u popodnevnim satima bila na pola potopljena, no nažalost, brodica je ipak u potpunosti potonula. Sve okolnosti pomorske nesreće će utvrditi Lučka kapetanija i policija. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter