Hajdin Bilali žali zbog incidenta i ispričava se

Hajdin Bilali žali što nije odmah sam nazvao policiju (Manuel ANGELINI)
Hajdin Bilali žali što nije odmah sam nazvao policiju (Manuel ANGELINI)

- Ispričavam se Nizozemcu, Gradu Poreču i svojoj obitelji koju sam osramotio. Ispričavam se svima zbog toga što se dogodilo prošle nedjelje. Izgubio sam i svoj posao i više ne radim. Nije mi bila namjera sukobljavati se s nikim, tihim nam je glasom, prilično skrušeno na terasi jednog od šest ugostiteljskih objekata brojne obitelji Bilali u Poreču kazao 23-godišnji Hajdin Bilali, osumnjičenik za nanošenje teških ozljeda 38-godišnjem nizozemskom turistu Michaelu Rollemanu protekle nedjelje navečer na terasi restorana Bijeli san.

Više o nemilom događaju koji je izazvao burne reakcije porečkog gradonačelnika i IDS-a, a jučer i SDP-a, Hajdin, koji od rođenja živi u Poreču gdje je završio
ugostiteljsku školu, nije mogao govoriti jer je u tijeku istraga pazinskog Općinskog državnog odvjetništva u kojemu je jučer, u nazočnosti branitelja, dao iskaz.

No, iz izvora bliskih Hajdinovoj obitelji doznajemo da se nedjeljni incident ipak odvijao nešto drugačije no što se o njemu dosad izvještavalo. Naime, Hajdin nije bio konobar koji je posluživao nizozemskog gosta koji je s obitelji, djecom i prijateljima nešto prije 20 sati sjeo na već prilično punu terasu Bijelog sna na Trgu Matije Gupca. Naši sugovornici tvrde da se Hajdin nalazio unutar restorana kada je njegov mlađi brat koji je konobario na terasi ušao i kazao mu da se jedan Nizozemac buni jer predugo čeka na hranu pa mu je ovaj odvratio da će se on osobno pobrinuti da ga čim prije usluži. Ubrzo nakon što je brat izišao, u restoran je, kažu, ušao Nizozemac i obraćajući se Hajdinu vikao zbog čekanja na jelo. Kada se Nizozemac vratio na terasu nastavio je vikati pa su mu prišli Hajdinov mlađi brat i otac Zurof da bi ga smirili.

Na koncu je Zurof rekao Nizozemcu da ukoliko nije zadovoljan uslugom može otići iz restorana i da ne mora platiti račun za popijeno piće. Nezadovoljni gosti ustali su i otišli s terase. Ne znajući za očev "dogovor" s Nizozemcem, Hajdin je izašao na terasu, vidio Nizozemca sa suprugom, djecom i prijateljima
kod štandova te mu je, misleći da je pobjegao, prišao i pitao ga da plati račun za piće. Tada ga je, tvrde naši sugovornici, Nizozemac gurnuo, a Hajdin njega odgurnuo. Nije ga udario ni šakom, ni nogom. A niti bokserom. "Pa gdje bi, pobogu, držao bokser? U konobarskoj pregači? Pita se jedan od naših sugovornika i dodaje da je, tako odgurnut, Nizozemac pao na kamenom popločen trg i najednom bio sav obliven krvlju. Muškarac koji je bio u društvus Nizozemcem krenuo je prema Hajdinu, a on je, ne želeći sukob, pobjegao. To se dogodilo pred očima jedne osobe koja to može potvrditi", kaže nam drugi sugovornik.

Hajdin nam je kazao da Rollemana nije udario. Pojasnio je da se nakon što ga je gurnuo i vidio kako je Nizozemac pao, uplašio i, u šoku, otišao ravno kući. Sutradan je na poziv policije s braniteljicom otišao u porečku policijsku postaju i ispričao što s dogodilo. Kaže da mu je žao što nije odmah pozvao policiju i to riješio. Do nedjeljnog incidenta Hajdin je bio direktor tvrtke i voditelj restorana Bijeli san, ali mu je to obitelj promptno oduzela.

Isprika obitelji

Hajdinov stric Hajdar potvrđuje nam da za Hajdina nakon ovog incidenta u obiteljskom ugostiteljskom biznisu nema posla.

- Svima se ispričavam u ime cijele familije. Od ugostiteljstva živi nas šesnaest članova obitelji i trenutno, u sezoni, još sedamdeset radnika. Nisu nam potrebni ovakvi problemi. Ovo nam je svima škola, posebno našoj djeci, da znaju što se nikada ne smije dogoditi, osuđujućim je i oštrim tonom rekao Hajdar. (Piše Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter