Grobnišćina: Stradao vozač nissan patrola

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zahtjevna akcija spašavanja i izvlačenja unesrećenih – u kojima su sudjelovali vatrogasci, djelatnici Hitne pomoći i policije, a alarmirana i Hrvatska gorska služba spašavanja – odvijala se u noći na subotu na Grobnišćini, nakon što je džip s troje mladih kod mjesta Ratulje (Jelenje) sletio sa šumskog makadamskog puta  u provaliju, te se na kraju zaustavio pedesetak metara ispod ceste, na samom rubu kanjona Rječine. 

U nesreći su ozlijeđene tri osobe, od kojih jedna i opasno po život, a svi nastradali su sa šireg riječkog područja. Najteže je stradao vozač terenca »nissana patrola«, 27-godišnji R. M.,  kojem je život ugrožen, smješten je u šok-sobu sušačke bolnice. Teško je ozlijeđena, ali ne toliko ozbiljno, njegova 24-godišnja suputnica, dok je lakše ozlijeđen drugi putnik, 33-godišnjak.

Nesreća se dogodila oko 22.45 sati u petak, u trenucima dok je 27-godišnjak upravljao terenskim vozilom, riječke registracije, blatnjavim šumskim putem, mokrim i kliskim od kiše, prekrivenim lišćem. Prema dosad utvrđenom, kritičan trenutak dogodio se kada je vozač na nizbrdici izgubio kontrolu nad »nissanom«. U trenucima što su uslijedili vozilo je sletjelo u provaliju, više puta se prevrnulo i na kraju se zaustavilo na jednom drvetu, pedesetak metara, a možda i više, ispod šumskog puta s kojeg se survao. »Nissan« smrskan od prevrtanja zaustavio se tek na dva metra od kanjona Rječine.

O nesreći su brzo alarmirane dežurne službe, policija, Hitna pomoć i vatrogasci, pa je uskoro za nevremena, u kišnoj noći, počela akcija izvlačenja stradalnika s mjesta nesreće. Članovi obitelji unesrećenih, prijatelji i poznanici angažirani su bili jučer, baš tijekom nevremena što je pogodio i riječku regiju, na izvlačenju »patrola« iz provalije. Rano poslijepodne je džip, za koji je zakačena sajla, izvučen na put s kojem se survao uz pomoć traktora.

Očevid na mjestu događaja obavila je policija koja i dalje rasvjetljava okolnosti nesreće.(F. VEŽNAVER)


Podijeli: Facebook Twiter