Troje ozlijeđenih u frontalnom sudaru u Varvarima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 6. siječnja oko 20.35 sati, na državnoj cesti D302 (Poreč – Kadumi) u mjestu Varvari, jedna je osoba teško ozlijeđena, a dvije lakše. Nesreća se dogodila kada se 50-godišnji vozač, koji je upravljao automobilom Škoda, pulske registarske oznake, pod utjecajem alkohola od 1,25 promila, nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao svojim vozilom na suprotnu kolničku traku, gdje se frontalno sudario s Peugeotom, pulske registarske oznake, kojim je iz pravca Poreča upravljao 58-godišnjak.

U nesreći su lakše ozlijeđena oba vozača, dok je suvozačica iz Peugeota, 56-godišnjakinja, teže ozlijeđena i zadržana u pulskoj bolnici.

Za vrijeme trajanja očevida cesta D302 je od raskrižja s Ulicom Baldini do raskrižja sa Školskom ulicom bila zatvorena za sav promet od 20.55 do 22.50 sati te se vozilo zaobilazno.

Nitko od sudionika nesreće nije bio vezan sigurnosnim pojasom te PU istarska još jednom upozorava građane da se prije svake vožnje, pa i one najkraće, obavezno vežu sigurnosnim pojasom.

Njegovim korištenjem izbjeći ćete teže posljedice stradavanja u slučaju prometne nesreće, ali i plaćanje zakonskih sankcija. Naime, člankom 163. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, propisana je novčana kazna od 500 kuna za nekorištenje sigurnosnog pojasa, odnosno nepropisno prevoženje djece u vozilima. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter