Flengi: U prometnoj nesreći izgorjele dvije osobe

Vozilo je izgorjelo do neprepoznatljivosti 
Vozilo je izgorjelo do neprepoznatljivosti 

Dvije osobe su izgorjele u stravičnoj prometnoj nesreći na cesti Flengi - Jasenovica u nedjelju oko 23.30 sati. Tijela poginulih i automobil u plamenu uočila je cestarska služba tijekom posipavanja kolnika zbog leda.

Identitet poginulih u vozilu policija nije utvrdila, već je prema nalogu zamjenika pazinskog državnog odvjetnika Imanuela Base određena obdukcija radi utvrđivanja identiteta.

Cesta od raskrižja u Flengima do Jasenovice bila je zatvorena za sav promet od ponoći do 5.10 sati. Automobil je izgorio u potpunosti, ostala je tek metalna školjka, a najvjerojatnije se radi o yugu.

Nesreća se, prema neslužbenim informacijama, dogodila kada je vozač krećući se prema Jasenovici iz neutvrđenih razloga umjesto ulaska u desni zavoj produžio ravno izvan ceste te se automobil prevrnuo na krov nekoliko metara od ceste.

Vozilo se zapalilo, a vozač i putnik nisu mogli izaći te su izgorjeli do neprepoznatljivosti.

Mrtvozornik je izašao na mjesto događaja oko 3 sata i utvrdio smrt. Basa nam je po okončanju očevida dao tek šturu izjavu budući da nema relevantne informacije jer tek trebati obaviti identifikaciju i tehničko vještačenje vozila, odnosno onoga što je od njega ostalo.

- U prometnoj nesreći su poginule dvije osobe i trenutno nismo u mogućnosti dati informaciju radi li se o muškarcima, ženama ili muškarcu i ženi jer su izgorjeli do neprepoznatljivosti.

Također je došlo i do zapaljenja vozila i nije poznato je li vatra izbila tijekom vožnje ili nakon prevrtanja. Sve okolnosti moramo još utvrditi, kazao je Basa.

Nakon nekoliko sati pozvan je pogrebnik koji je više od pola sata, zajedno s vatrogascima izvlačio karbonizirana tijela iz vozila, a nedugo nakon što je otišao s tijelima prema pulskom odjelu patologije pozvan je da se vrati na mjesto događaja. Pretpostavljamo da je policija pri izvlačenju vozila pronašla nešto što nisu odmah primijetili.

Ove godine je na istarskim prometnicama poginulo 27 osoba, od kojih samo u proteklom, posljednjem vikendu u godini četiri osobe. Prošle godine ih je poginulo 18, dok je 2010. godine poginulo kao i ove 27 osoba. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter