EKSKLUZIVNO: Priveden osumnjičenik za ubojstvo

Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Marka Prekljušaja (M. SARDELIN)
Privođenje osumnjičenog za ubojstvo Marka Prekljušaja (M. SARDELIN)

Za ubojstvo Marka Prekljušaja (65) u ponedjeljak u Puljskoj ulici u Fažani osumnjičen je 44-godišnjak iz Pule, koji je, kako doznajemo, uhićen na području Bjelovara, u suradnji s PU bjelovarsko-bilogorskom. Navodno je motiv ubojstva novčani dug koji je ubijeni imao prema 44-godišnjaku.

Osumnjičeni je u 14.30 odveden na ispitivanje na pulski Županijski sud.

Policija je danas objavila da je 44-godišnjak u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima došao u stan Prekljušaja u Fažani te da mu je, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, oštrim predmetom zadao ubodne rane. Od višestrukih tjelesnih ozljeda, 65-godišnjak je iskrvario i preminuo, a osumnjičeni je potom pobjegao s mjesta događaja.

U suradnji s PU bjelovarsko-bilogorskom, 44-godišnjak je pronađen i uhićen na području Bjelovara te je danas tijekom noći predan djelatnicima PU istarske.

Marka Prekljušaja u stanu u Puljskoj ulici u ponedjeljak nešto poslije 20 sati pronašla je nevjenčana supruga Slavica, koja je i pozvala policiju. Očevid se protegnuo do kasno u noć, a nastavljen je jučer rano ujutro. Istovremeno je jedan policajac dežurao ispred pekare Corso u Vodnjanu u Trgovačkoj ulici. (M. SARDELIN)

Osumnjičen za ubojstvo, ali i za krađu zlatnine iz stana!

Pulsko Županijsko državno odvjetništvo u srijedu navečer je objavilo je 44-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen za kazneno djelo ubojstva, ali i za kazneno djelo krađe. Osumnjičenom za ubojstvo određen je istražni zatvor, a donijeto je i rješenje o provođenju istrage. Odvjetništvo u svom priopćenju također navodi da je 44-godišnjak, nakon što je nožem usmrtio Marka Prekljušaja zadavši mu više ubodnih rana u predjelu glave i tijela, iz stana uzeo torbicu i neutvrđenu količinu zlatnog nakita. (M. Vu.)

IZ TISKANOG IZDANJA:

Šokirani mještani: Prekljušaj je bio duša od čovjeka, uvijek spreman pomoći

Šokirani mještani Fažane u nevjerici su primili vijest o stravičnom zločinu. Ističu da je Mark Prekljušaj bio vrlo dobar i kulturan te su uvjereni da takva osoba nema neprijatelja.

- Začudilo me da se tako nešto dogodilo. Pitam se tko mu je to napravio, kazao nam je jedan Fažanac. On kaže da Prekljušaj ima protuprovalna vrata pa je siguran da je ubojicu pustio u stan, odnosno da ga je poznavao. U višestambenoj zgradi osim Prekljušaja nema stalnih stanara.

Iako je Prekljušaj živio u Fažani, najviše je poznat kao pekar iz Vodnjana. Mještani o njemu govore kao o cijenjenoj osobi uvijek raspoloženoj za šalu, a prije svega kao velikom radniku. Od desetak osoba s kojima smo razgovarali u Vodnjanu, svi su isticali da je bio dobričina i da je pomagao drugima. Imao je nekih financijskih problema, ali ništa više od ostalih, kažu naši sugovornici.

Jedna njegova susjeda u Trgovačkoj ulici u Vodnjanu donijela je svijeću i stavila na prozor pekare. Kazala nam je isto što i ostali sumještani.

- Ovo je šok za sve, nemam riječi. Radio je uvijek, dan i noć, kao i Slavica (Markova nevjenčana supruga, op. a.). Nikad se posebno nisu žalili. Kakav je bio Mark, najbolje opisuje da, ako ste došli u pekaru a za kruh vam je falilo nešto novca, on bi vam ga svejedno dao, kazala nam je žena koja je od policajca tražila dozvolu za postavili svijeću na prozor pekare.

- Strašno! U šoku sam i ne mogu vjerovati što se dogodilo! Ne mogu ni zamisliti tko je to mogao učiniti, budući da je bio duša od čovjeka, uvijek spreman pomoći. Kad bi svi bili kao što je bio on, ne bi imali nikakvih problema u društvu, kazala nam je jedna Vodnjanka koja je u pekaru Corso često dolazila po kruh.

Špeža u prtljažniku, ključ u bravi

Osim očevida u stanu, policija je detaljno pregledala i Prekljušajev automobil, Opel Corsu koja je bila parkirana ispred zgrade u Puljskoj 41 u Fažani. U bravi volana bio je ostavljen ključ, a u prtljažniku se nalazilo brašno i ulje koje je Prekljušaj kupio za pekaru.

Zasad su bez odgovora pitanja zašto je Prekljušaj ostavio otključano vozilo s ključem u volanu i špežom u prtljažniku. Navodno je preksinoć trebao ići po suprugu u pekaru u Vodnjan, no budući da nije dolazio niti se javljao na telefon, ona je s nekim došla u Fažanu i pronašla ga mrtvog u stanu.

Prije nego je doselio u Fažanu, Prekljušaj je živio u Vodnjanu, u centru nedaleko od pekare. (Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter