Drama u Puli: Uperio policajcu pištolj u glavu

(Arhiva GI / N.LAZAREVIĆ)
(Arhiva GI / N.LAZAREVIĆ)

Prava drama odvijala se danas rano poslijepodne kod nekadašnje Stande u Koparskoj ulici, ali je na sreću završila uhićenjem 35-godišnjeg Puljanina Veljka Lela Mandića koji je u jednom trenutku napao dvoje policijskih službenika, te policajcu oteo službeni pištolj i uperio mu ga u glavu!

Prema riječima Nataše Rogić Jukopila iz Odjela za informiranje Policijske uprave istarske pulskoj je policiji u 14.50 sati zaštitar javio da je u trgovačkom centru u Šijani zatekao mušku osobu u krađi.

Ondje su stigli policajka i policajac koji su utvrdili da je riječ o 35-godišnjem Puljaninu, a čim mu je utvrđen identitet počeo je bježati. Policijski službenici ipak su ga sustigli u Koparskoj ulici, kod Stande, te je došlo do naguravanja u kojem je 35-godišnjak fizički napao policajku a potom policajcu oteo službeni pištolj i uperio mu ga u glavu, kazala je Rogić Jukopila.

Sve je to, prema riječima očevidaca, trajalo desetak minuta, a navodno Mandić nije stigao repetirati pištolj jer su drugi policajci ubrzo stigli i svladali Puljanina te tako spasili svoje kolege.

- Puljanin je uhićen i odveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, a u Šijani je u tijeku očevid, izvjestila je Rogić Jukopila.

 Veljko Mandić bio je čest gost na stranicama crne kronike. U svibnju 2006. godine popeo se na vrh krova pulskog zatvora u kojemu je bio pritvoren zbog razbojništva. Dva sata vikao je žaleći se da mu nije pružena adekvatna liječnička pomoć i prijetio da će skočiti a na koncu ga je na silazak nagovorio brat Gordan koji je i sam bio nekoliko puta gost pulskog zatvora.

Niti godinu dana kasnije, odnosno u ožujku 2007. ponovno je dospio u crnu kroniku jer je na pulskom OMV-u natočio gorivo i odbio platiti račun od 50 kuna. Zaštitar Crnog vjetra tražio je od njega da plati račun ali mu je Mandić prijetio smrću rekavši da će se vratiti s pištoljem i sve pobiti. I vratio se nakon 45 minuta a prema riječima jednog zaštitara kroz otvoreni je prozor u ruci imao automatsko oružje. U kafiću OMV-a tada je bilo 50-tak ljudi a trojica zaštitara koji su preuzeli smjenu prišli su njegovom autu, otvorili vrata i nekako spustili Mandićevu ruku s oružjem prema podu. Potom su ga uspjeli nagovoriti da spremi oružje pod sjedalo te pozvali policiju koja je Mandića kasnije pronašla u stanu u kojem je živio i uhitila ga nakon čega je završio i u pritvoru.

Prije četiri godine je Mandić pak bio osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog otmice svog dužnika Ivana Solda te zbog posjedovanja jedne ručne bombe 2009. godine. (Marica KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter