Djelatnica Petrola sudjelovala u razbojstvu

Petrolova benzinska postaja na porečkoj zaobilaznici (Mateo SARDELIN)
Petrolova benzinska postaja na porečkoj zaobilaznici (Mateo SARDELIN)

Pazinsko općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Ivice Biševca (37) iz Poreča, Denisa Hamzića (25) iz Musaleža i Kristine Grbac (36) iz Nove Vasi radi razbojstva, teške krađe i teške krađe u pokušaju na području Poreča u razdoblju od 2009. do 2011. godine. Biševca i Hamzića se tereti zbog ukupno četiri kaznena djela, od čega razbojstvo, dvije teške krađe i jedne u pokušaju, a Grbac se tereti radi razbojstva. Biševac se od sredine ožujka nalazi u pulskom pritvoru, a ostalo dvoje će se protiv optužbi braniti sa slobode.

Prema optužnici svi troje se terete da su organizirali razbojstvo na Petrolovoj benzinskoj postaji 8. prosinca 2011. godine u kasnim večernjim satima. Grbac se tereti da je kao zaposlenica Petrola javila Biševcu sve potrebne informacije oko količine novca u kasi i rasporedu dolaska zaštitarske službe na benzinsku po novac.

Oko 23 sata su Biševac i Hamzić došli do benzinske, a Hamzić se maskirao u odjeću koju je dobio od Biševca i ušao u benzinsku s plinskim pištoljem u ruci kojim je zaprijetio djelatniku i primorao ga da legne na tlo. Kada se djelatnik legao, dao je znak djelatnici Grbac da mu preda novac iz sefa što je ona i učinila. Razbojniku je, otvorivši sef bez pružanja ikakvog otpora, predala više od 70 tisuća kuna.

Cijelo vrijeme razbojstva Biševac je ispred benzinske čuvao stražu. Nakon obavljenog posla obojica su pobjegla. Biševca i Hamzića se tereti da su zajedno počinili još kaznenih djela nekoliko godina unazad.

Naime, prema optužnici oni su početkom veljače 2009. godine provalili u wellness centar u hotelu Luna u Poreču razbivši cilindar brave na sporednim vratima. Iz centra su odnijeli dva televizora i blagajnički polog ukupne vrijednosti veće od 12 tisuća kuna. Također da su isto početkom veljače 2011. godine u popodnevnim satima provalili u cvjećarnicu na porečkom mjesnom groblju Žatika gdje nisu ukrali ništa jer nije bilo ništa vrijedno. Iz cvjećarnice su ušli u prostore komunalnog poduzeća Usluga Poreč gdje također nisu ništa ukrali. U oba prostora su samo razbacali svari sa stolova i ormara.

Ukupna materijalna šteta u prostorima dva poduzeća iznosi oko tri tisuće kuna. Krajem godine, u prosincu 2011. godine su u noćnim satima provalili u prostorije poduzeća Cityex u Vlašićevoj ulici u Poreču. Iz kancelarije su ukrali kasu s oko 800 kuna i raznom dokumentacijom ukupne vrijednosti većom od tisuću kuna. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter