Dječak u divljačkom napadu psa zaradio 200 šavova

Američki buldog
Američki buldog

Dječak (11) kojega je prošlog petka napao američki buldog njemačke turistice u Rojnićima veoma je teško ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti i oporavlja se u pulskoj Općoj bolnici. Uz dječaka su stalno njegovi roditelji, a mi smo u Rojnićima razgovarali sa susjedima i bliskim prijateljima obitelji koji su nam rekli da je dječak operiran te da ima na glavi i nozi oko 200 šavova, više od 100 samo na glavi. Ispričali su nam i kako je došlo do napada psa.

Nastradali dječak tog je dana s majkom, njezinom prijateljicom i kćerkom prijateljice bio na jednom od bazena pet kuća za odmor kompleksa pod nazivom Villas Adago. U vili "Oktava" na jednotjednom odmoru bila je obitelj iz Njemačke s dva psa. Napad na dječaka dogodio se oko 21 sat ispred vile "Oktava" kada je dječak s majkom i njezinim društvom namjeravao ući u automobil. Dok su oni prilazili svom automobilu njemačka obitelj se dovezla svojim.
Otac 30-godišnje Njemice otključao je vrata vile, a dva su psa istrčala iz kuće. Jedan je ostao u dvorištu, dok je američki buldog preskočio zidić i napao dječaka.

Dječakova majka i vlasnica psa odmah su priskočile u pomoć, ali nisu uspjele odvojiti psa od dječaka. U tom pokušaju razdvajanja pas je i vlasnicu izgrizao po rukama. U pomoć je pritekao i otac vlasnice psa te velikom mukom uspio odvojiti podivljalog psa od žrtve. Majke su pozvale svoje muževe te je otac prevezao ozlijeđenog sina u bolnicu.

Srećom, usprkos velikim ozljedama i brojnim šavovima, dječaku nisu ozlijeđeni vitalni organi - nos, oči, usta, uši, vrat, tetive. Pored kaznene prijave, vlasnici psa najvjerojatnije slijedi i tužba zbog ozljeda koje je dječak zadobio. Policija je u petak došla na mjesto događaja i napravila očevid, a njemačkoj obitelji su oduzeti dokumenti te su pozvani na razgovor u policiju. Nakon kriminalističkog istraživanja i utvrđivanja činjenica događaja vraćeni su im dokumenti te su sutradan napustili Hrvatsku. (M. SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter