Dimitrijev brat oslobodjen optužnice

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Miomir Kačina Giovannini (32) iz Pule jučer je na Županijskom sudu oslobođen optužbe da je zajedno s Đurom Žeželjem (32) 27. rujna 2014. godine u tvrđavi Punta Christo u Štinjanu, dao na konzumiranje amfetamin Dimitriju Kačini Giovanniju, tada 32-godišnjaku u invalidskim kolicima, kojemu je nekoliko sati kasnije u roditeljskom domu pozlilo te je pao u komu i nakon mjesec dana u bolnici preminuo.

Nakon jučer dovršenog dokaznog postupka, zamjenik županijskog državnog odvjetnika izmijenio je optužnicu te je u cijelosti odustao od optužnice za Miomira Kačinu Giovaninnija, a izmijenio je u odnosu na prvookrivljenog Đuru Žeželja i to tako da ga tereti za blaže kazneno djelo, odnosno za davanje na uživanje drogu te je za njega zatražio zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci koja se može zamijeniti radom za opće dobro. Po izmijenjenoj optužnici Đuro Žeželj izjasnio se krivim. Objava presude zakazana je za ponedjeljak, 24. travnja u 10 sati.

Prije jučer izmijenjene optužnice svoju obranu iznijela su oba optuženika rekavši da ne žele odgovarati na pitanja tužitelja, obrane i sutkinje, a preslušani su i snimci njihovih prvotnih iskaza pred Županijskim državnim odvjetništvom. (S. B. I.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter