Deset mjeseci fizički i psihički maltretirali ženu

U Ulici Otokara Keršovanija u Poreču M. M. je proživljavala pravi pakao (M. SARDELIN)
U Ulici Otokara Keršovanija u Poreču M. M. je proživljavala pravi pakao (M. SARDELIN)

Na pazinskom sudu, pred sucem Denisom Hekom, danas počinje suđenje supružnicima Vjeranu (32) i Vanesi (31) Šalov iz Poreča. Optužnica tereti Vjerana da je počinio tri kaznena djela - trgovanje ljudima, protupravno oduzimanje slobode i nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a njegovu suprugu Vanesu za trgovanje ljudima i protupravno oduzimanje slobode, sve na štetu M. M. Vjeran Šalov će na suđenje biti doveden iz pulskog istražnog zatvora gdje se nalazi od 22. srpnja prošle godine, dok će Vanesa na suđenje dolaziti sa slobode.

Nezamisliva tortura

Kako smo pisali u više navrata, supružnici su optuženi da su deset mjeseci, od rujna 2015. godine do sredine srpnja lani, držali neprijavljenu i bez plaće M. M., koja je još za njih obavljala poslove djelatnika u kuhinji i poslove catteringa i kućne poslove, kao i da su je psihički i fizički zlostavljali. Prijetili su joj da će nauditi i njezinim roditeljima ukoliko otiđe od njih. Stavljali su joj vrećicu na glavu i gušili je, a Vanesa Šalov je M. M. i prolila solnom kiselinom po leđima, gasila joj opuške po tijelu i oštricom noža ubadala u bedra i stražnjicu te od supruga tražila da ju tuče. Vjeran Šalov je, prema optužnici, u više navrata istukao M. M., nanijevši joj pritom višestruke ozljede.

Da bi spriječili M. M. da ozljede pokaže u javnosti, supružnici su je u dva navrata zatvarali na nekoliko dana u ostavi i u sobi te je povremeno puštali u toalet, a spavala je na podu. Na kraju kalvarije 17. srpnja lani, Vjeran je M. M. šakama više puta udario u glavu radi čega je zadobila prijelome gornje i donje čeljusti, izbijen joj je zub, prelomljena jagodična i nosna kost, a zadobila je i krvne podljeve ispod oba oka i duž obraza. (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter