Core media: Čuljak saslušana kao osumnjičena

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivša novinarka HTV-a Dijana Čuljak ispitana je danas u svojstvu osumnjičenice u slučaju Core media, potvrdio je njezin branitelj Gordan Preglej.

"Moja branjenica je ispitana u svojstvu osumnjičenice i tom prilikom nije se branila šutnjom već je iznijela obranu", potvrdio je Hini Preglej koji je oko podneva Dijanu Čuljak dovezao na ispitivanje u zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u Selskoj ulici.  

Pravdajući se tajnošću istrage odvjetnik je rekao da o pojedinostima iskaza i obrane svoje branjenice ne može govoriti. Dodao je samo da je "ispitivanje trajalo dugo, oko dva-tri sata".

Nakon što je u medijima objavljeno da se istraga u slučaju Core medija širi i na bivšu novinarku HTV-a tužiteljstvo nije željelo komentirati te tvrdnje. Dijana Čuljak je istovremeno izjavila da je na poziv tužiteljstva "spremna svjedočiti jedino istinu" i da se nada da pritisak novina neće utjecati na pravosudna tijela.

U slučaju Core media od ranije su osumnjičeni bivši suprug Dijane Čuljak Vladimir Šelebaj i još četiri osobe koje se tereti za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot.

No, optužnica koju je tužiteljstvo u studenom prošle godine podiglo protiv Šelebaja i njegovih poslovnih suradnika Tončeka Mandića, Igora Šumakovića, Vlade Bučana i Marija Cikača iznanada je povučena prije 15-ak dana, uoči sjednice vijeća na zagrebačkom Županijskom sudu koje je trebalo odlučiti o osnovanosti optužnice.

Prvoosumnjičeni Šelebaj je u istrazi, ali i na suđenju bivšem direktoru programa Nove TV Siniši Svilanu posvjedočio da je Core medija osnovana isključivo na inicijativu Dijane Čuljak, da je ona imala polovicu učešća u tvrtki i da su dijelili zaradu. Ona, pak, poriče da je s bivšim suprugom sklopila tajni ugovor kojim se trebao prikriti njezin sukob interesa, budući je u to vrijeme radila na HTV-u, a Core Media je radila emisije za konkurentsku televiziju.

"Ugovor o društvu nikada nisam vidjela, niti ga svjesno potpisala. Ako sam nešto potpisala onda je to bilo nesvjesno", rekla je Čuljak svjedočeći na suđenju Svilanu, optuženom da je od Šelebaja primao mito kako bi se na Novoj TV plasirale emisije iz produkcije Core medije.

U medijima su, u međuvremenu, objavljeni njezini sms kontakti iz kojih se može zaključiti da je bila upoznata s poslovima Core medije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter