Četvrti dan potrage za Čehom na Biokovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Još uvijek, četvrtog dana od nestanka, nema traga o češkom planinaru koji je u četvrtak ujutro otišao iz Baške Vode, doznaje se od spasitelja na Biokovu.

Jutros je pokrenuta i opsežna potraga za 47-godišnjim Čehom. U pet sati je na teren izišlo 48 spasitelja iz Splita, Makarske, Šibenika, Bjelovara i Karlovca. "Zona potrage se sve više širi. Idemo njegovim tragom. Znamo da je bio na Svetom Iliji na Biokovu, a u silasku mu se izgubio svaki trag", kazao je za Hinu Srđan Vrsalović iz HGSS-a.

U potrazi za nestalim Čehom sudjeluju i četiri psa tragača, a tijekom noći su korištene i termovizijske kamere. Jutros su uz pomoć helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva pretražene planinarske staze i putevi na samom vrhu Biokova. Tri tehnička tima na terenu pretražuju strme predjele koji su se u prijašnjim akcijama traganja na Biokovu pokazali kao "alternativni pravci" turistima koji su pokušali skratiti put, a najčešće su upravo ti putevi bili pogubni za njih, kazali su u HGSS-u.

Nestali Čeh je visine 175 cm, srednje tjelesne građe, ovalnog lica, tamnoplave kovrčave kose, svijetloplavih očiju, a u trenutku odlaska iz Baške Vode bio je odjeven u tamnozelenu majicu kratkih rukava, s tzv.maskirnim uzorkom, crne kratke hlače, crnu jaknu, svijetlosmeđe planinarske cipele, a na glavi je imao crvenu šiltericu s natpisom Liverpool, objavila je policija koja je pozvala građane koji imaju saznanja o nestaloj osobi i okolnostima nestanka, da svoja saznanja što prije dostave najbližoj policijskoj postaji ili na broj telefona 192. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter