Četvorica istarskih policajaca pomagali dilerima

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Protiv četvorice policajaca Policijske uprave istarske iz Odjela kriminaliteta droga: Amira Jusufovića (43), Sebastijana Ivančića (42), Željka Radolovića ((50) i Krešimira Ćorluke (32) te još 21 osobe s područja Istre, Rijeke i Zadra USKOK je pred Županijskim sudom u Rijeci podigao optužnicu zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja, primanja i davanja mita te zloporabe položaja i ovlasti.

Četvorica pulskih policajaca terete se, jednostavno rečeno,  da su bili dio dvije narkopiramide kojima su, koristeći svoj položaj kriminspektora, pomagali u nabavljanju i raspačavanju droge, a za uzvrat dobivali novac. Jednu piramidu predvodio je prvookrivljeni Andrej Butković (37) iz mjesta Rojnići kraj Barbana, a drugu trinaestookrivljeni Puljanin Elvis Kujek (44), okorjeli preprodavač droge, više puta osuđivan i zatvaran.

Optužnicom se Andreju Butkoviću (37) stavlja na teret da je, od početka 2012. do 17. prosinca 2013.  u Puli, Rijeci, Zadru i drugim mjestima u Hrvatskoj, u zajedničko djelovanje povezao troje Puljana Katarinu Gonev (24), Osmana Ibrahimovića (28) i Alena Mihovilovića (32) s ciljem kontinuirane nabave, krijumčarenja, skladištenja i preprodaje većih količina heroina, kokaina i marihuane na području Istarske, Primorsko-goranske i Zadarske županije. Drogu je, sukladno dogovoru, nabavljao Butković, a zatim su je Katarina Gonev i on prenosili, skladištili, miješali, vagali i pakirali u količinama od 5, 10, 20, 50 i 100 grama. Drogu su potom, prema prethodnom dogovoru, uz Ibrahimovića i Mihovilovića prodavali i Goran Miličić (36) te Lina Steblaj Miličić (34) iz Poreča, Zadrani Tomislav (34) i Ana Živalj (34), Saša Vezmar (42) iz Pule te Riječani Albent Jusufi (26), Maliće Mutiši (26), Samir (49) i Vesna Ferizi (45) te Alija Sulejman (23) i Hamza Jusufi (29).

Prema optužnici veće količine heroina nabavljao je i Elvis Kujek (44) iz Pule. Drogu je skladištio i pripremao za daljnju preprodaju za koju je, prema prethodnom dogovoru, angažirao Miličića, Steblaj Miličić, Ibrahimovića te Edvarda Rovisa (41) iz Pule, organizirajući ih u mrežu preprodavatelja. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter