Četiri motociklista i putnica teško ozlijeđeni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda su vremenski uvjeti za vožnju na dva kotača po Istri proteklog vikenda bili idealni, u prometnim nesrećama je stradalo sedam motociklista i jedna putnica.

U devet od ukupno 15 nesreća zabilježenih proteklog vikenda teške ozljede zadobili su petorica motociklista i putnica, a dvojica motociklista i još sedam sudionika u prometu su lakše ozlijeđeni. Šest prometnih nesreća prouzročili su vozači motocikala, izvijestila je istarska policija.

Najčešće greške kod prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina koja je za posljedicu imala devet nesreća, te alkohol pod čijim su utjecajem bili sudionici triju prometnih nesreća.

U petak 9. svibnja i nedjelju 11. svibnja policija je na području Poreča i Umaga od 14 do 20 sati pojačano nadzirala sudionike u prometu s ciljem suzbijanja prekršaja koji su u uzročno-posljedičnoj vezi s nesrećama. U ta dva dana ukupno je utvrđeno 88 prekršaja. Sankcioniran je tako 21 slučaj nekorištenja pojasa, 15 slučajeva prebrze vožnje, 12 nepropisnih pretjecanja, šest slučajeva nekorištenja zaštitne kacige te dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je policija proteklog vikenda isključila devetero vozača i tri vozila. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter