Čatić oslobođen, Pincanu dvije godine

Fikret Ćatić i Franko Pincan (M. SARDELIN)
Fikret Ćatić i Franko Pincan (M. SARDELIN)

Županijski sud u Puli potvrdio je prvostupanjsku presudu pazinskog Općinskog suda protiv Franka Pincana (31) iz Kaštelira zvanog Pinca i Frenki te protiv Fikreta Ćatića (32) iz Brtonigle. Pincan je osuđen na jedinstvenu bezuvjetnu kaznu zatvora od dvije godine, a Ćatić je oslobođen po svim točkama optužnice. Protiv njih se vodio postupak za ukupno pet kaznenih djela koju su počinili krajem 2011. i početkom 2012. godine na području Kaštelira.

Žalbu na presudu suca Denisa Heka zbog povrede odredaba kaznenog postupka i prijedlog da se presuda ukine i postupak vrati na ponovno suđenje podnijelo je pazinsko Općinsko odvjetništvo, no pulski Županijski sud je procijenio da je njihova žalba neosnovana. 

Obojicu je prvostupanjski sud oslobodio optužbi da su sredinom prosinca u tri navrata provalili u tri kuće odakle su ukrali razne predmete. Nadalje, Ćatić je oslobođen optužbi da je sam u dva navrata krajem siječnja 2012. godine provalio u obiteljsku kuću i restoran Žardin na području Kaštelira. Za provalu u restoran Žardin i obiteljsku kuću za koje je bio terećen Ćatić, sud je proglasio krivim Pincana jer je upravo on krajem siječnja 2012. godine u popodnevnim satima ušao u nezaključanu prostoriju kuće gdje je u ladici pronašao ključ te ušao u hodnik kuće na prvom katu gdje je ukrao 10 kuna. Istoga dana je razbio prozor skladišnog prostora restorana Žardin odakle je ukrao tri istarska pršuta ukupne težine oko 24 kilograma, tri kilograma istarskih kobasice te najmanje pet kilograma ombola, sveukupne vrijednosti oko pet tisuća kuna. 

Pincan je višestruki počinitelj kaznenih djela s podosta pravomoćnih osuđujući zatvorskih presuda. Protiv njega se vode još neki postupci za istovjetna djela krađe i teške krađe na pazinskom i bujskom Općinskom sudu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter