Buzet: Ilegalni prelazak državne granice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buzetska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim srbijanskim državljaninom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Policijski službenici su 25. listopada oko 12 sati nedaleko naselja Sv. Ivan kraj Buzeta zaustavili automobil Ford, srbijanske nacionalne oznake kojim je upravljao 39-godišnji srbijanski državljanin dok su se kao putnici u automobilu nalazili četiri državljana Kosova u dobi od 24, 26 i 25 godina te jedan maloljetnik. Kriminalističkim istraživanjem  utvrđeno je da je 39-godišnjak  24. listopada omogućio četvorici državljana Kosova da nezakonito prijeđu iz Srbije u RH, nakon čega ih je preuzeo i osobnim automobilom dovezao na područje Buzeta u namjeri da im pomogne da protuzakonito prijeđu državnu granicu sa Slovenijom.

Osumnjičeni 39-godišnjak je po dovršetku kriminalističkog istraživanje priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dok je protiv četvorice Kosovara podnijet optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu poradi prekršaja iz Zakona o strancima. Po okončanju prekršajnog postupka, državljani Kosova će postupkom readmisije 28. listopada biti vraćeni u Srbiju. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter