Brutalno izbo poznanika pa iste noći pobjegao

Osumnjičeni za ubojstvo jučer je priveden sucu istrage (M. SARDELIN)
Osumnjičeni za ubojstvo jučer je priveden sucu istrage (M. SARDELIN)

UPOZORENJE: FOTOGRAFIJE UZNEMIRUJUĆEG SADRŽAJA U FOTO GALERIJI

Policija je uhitila 44-godišnjaka iz Pule zbog sumnje da je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima ubio Marka Prekljušaja (65) u njegovom stanu u Puljskoj ulici u Fažani. Osumnjičeni za ubojstvo uhićen je u utorak na području Bjelovara u suradnji istarske i bjelovarsko-bilogorske policije. Pulskim istražiteljima predan je jučer tijekom noći, a nakon kriminalističkog istraživanja u ranim poslijepodnevnim satima 44-godišnjaka u lisicama policajci su doveli na pulski Županijski sud. Zadržan je istražnom zatvoru.

Motiv novčani dug?

Policija je jučer izvijestila da je, prema dosad rekonstruiranom tijeku događaja, utvrđeno da je osumnjičeni u ponedjeljak poslijepodne došao u stan kod Prekljušaja te mu je tijekom verbalnog i fizičkog sukoba zadao višestruke ubodne rane, koje su bile kobne. Prekljušaj je iskrvario, a zločin je otkriven oko 20 sati, kada ga je mrtvog u kupaonici pronašla nevjenčana supruga. Ubojica je pobjegao s pulskog područja, i to prema Bjelovaru, gdje je uhićen jučer tijekom dana. Je li pronađeno hladno oružje kojim je usmrćen Prekljušaj, a špekulira se da se radi o nožu, policija u interesu istrage taj detalj nije iznijela. Što je bio ključan detalj koji je policiji ukazao da je počinitelj upravo 44-godišnjak, kojem je, kako neslužbeno doznajemo, Prekljušaj dugovao nekoliko tisuća eura, istražitelji u interesu istrage ne otkrivaju. Međutim, izvjesno da je policija odmah provjerila sve kontakte koje je Prekljušaj imao neposredno prije ubojstva.

Upravo kada je procurila informacija da je policija uhitila osumnjičenog za ubojstvo, u Fažani smo ispred stana u Puljskoj ulici sreli nevjenčanu suprugu Marka Prekljušaja, koja je s kćerkom došla po stvari.

Pronađen u kupatilu

Shrvane od tragedije i šoka, budući da su zajedno pronašle tijelo, kazale su nam da se pokušavaju organizirati za sahranu Marka Prekljušaja, koja je biti danas u Vodnjanu.

Prve sumnje da nešto nije uredu imala je Slavičina kćer.

- Moja mama je radila u pekari svako popodne, a Mark je odlazio po nju. U ponedjeljak sam se vraćala iz Pule kući i kada sam oko 18.30 prošla ispred zgrade vidjela sam da je Markova Corsa parkirana ispred zgrade. Bilo mi je čudno jer je tada već trebao biti u pekari u Vodnjanu. Zvala sam ga telefonom na fiksni telefon i na mobitel, ali se nije javljao. Potom sam nazvala mamu i rekla joj to te sam je pitala ima li Mark običaj spavati poslijepodne. Otišla sam u Vodnjan po mamu i zajedno s njom sam otišla u Fažanu. Prvo nas je šokiralo što je psić bio ispred zgrade, jer je inače uvijek u stanu, a izlazio je samo s Markom ili s mamom, nikada sam. Očito je nekome u stanu smetao pa ga je izbacio van. Kad smo ušle u stan, šokirao nas je prizor u kupaonici. Mark je ležao mrtav, ispričala nam je potresena Slavičina kćer.

Prekljušaj je sa Slavicom bio u vezi 20 godina, a u stanu u Fažani živjeli su pet godina. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter