Britanac u Gračišću uzgajao marihuanu

Ilustracija (M. ANGELINI)
Ilustracija (M. ANGELINI)

Državljanin Velike Britanije (48) priveden je u četvrtak u pritvorsku jedinicu PU istarske pod sumnjom da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te omogućavanje trošenja droga.

Pazinska je policija dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdila sumnju da se bavi proizvodnjom i preprodajom droge te je temeljem sudskog naloga u srijedu obavila pretragu kuće na području Gračišća. U kući je pronađen laboratorij za uzgoj indijske konoplje u kojem je bilo šest stabljika i oko 175 grama svježeg lišća indijske konoplje, a pronađeno je i više paketića marihuane, ukupne težine 18 grama. Istražitelji su osim droge pronašli i zračnu pušku koju nije prijavio u zakonskom roku.

Daljnjim izvidima utvrđena je sumnja da je početkom travnja Britanac na području Cerovlja poznaniku dao na uživanje oko pet grama marihuane. Pronađena roba je zaplijenjena, a Britanac je priveden. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela, protiv njega se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog sumnje da je počinio prekršaj iz Zakona o oružju, podnosi se optužni prijedlog. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter