Božić protekao mirno


Ovogodišnji božićni blagdani protekli su mirno i bez većih problema pa tako na području Policijske uprave istarske nije zabilježen niti jedan događaj ozljeđivanja osoba ili oštećenja imovine uporabom petardi, raketa ili drugih pirotehničkih sredstava.

Policija tradicionalno za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana provodi akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj osigurati povoljno stanje sigurnosti, uz naglasak na sprječavanju zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava. Podsjećamo građane da je od 27. prosinca pa do 1. siječnja dozvoljena uporaba pirotehničkih sredstva II. i III. razreda, no da je njihova uporaba zabranjena u zatvorenim prostorijama i na prostorima gdje se okuplja veći broj osoba.

Još jednom pozivamo građane da nikada, a posebice u vrijeme blagdana, ne zlorabe vatreno oružje, eksplozivne tvari, pirotehnička sredstva, streljivo i ostala sredstva čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice, kao i da bez posljedica predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, ukoliko ih nezakonito posjeduju.


Podijeli: Facebook Twiter