Bajakovo: U požaru poginuo imigrant, 11 ozlijeđenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju mrtvog tijela imigranta poginulog u požaru koji je u petak navečer izbio u prostoriji za zadržavanje ilegalnih imigranata Postaje granične policije Bajakovo, a u kojem je ozlijeđeno ukupno 11 osoba od kojih su osmero policajci, izvjestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru.

Požar je buknuo oko 20,30 sati iz još uvijek neutvrđenih razloga, u prostoriji u kojoj se u tom trenutku nalazilo četvero imigranata. U požaru je jedan imigrant poginuo, a preostalih troje je zadobilo teške ozljede, te su zajedno s osam policajaca koji su lakše ozlijeđeni zbrinuti u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici. Ozlijeđeni policajci nakon pružene pomoći pušteni su svojim domovima.

Vukovarsko Županijsko državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama navodi kako je DORH naložio vještačenje radi utvrđivanja uzroka požara, a provest će se i izvidi te pribaviti relevantna dokumentacija radi utvrđivanja možebitne kaznene odgovornosti.

Očevid na mjestu požara obavili su dežurni županijski državni odvjetnik u suradnji s vukovarsko-srijemskom policijom, te uz prisutnost vještaka za požare i eksplozije Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba i inspektora za požar i eksplozije vukovarsko-srijemske Policijske uprave.(Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter