Austrijski državljanin ukrao dva Fiata i dio prometa restorana

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Dva automobila marke Fiat ukrao je 45-godišnji austrijski državljanin 21. kolovoza u Puli i Rovinju, a u noći 22. kolovoza je uhićen u Puli te je u večernjim satima predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari i krađu. Osim što se poslužio tuđim automobilima 45-godišnjak je iz jednog od njih ukrao i nekoliko tisuća kuna, dio prometa jednog restorana, u vlasništvu 27-godišnjeg Zagrepčanina.

Sumnja se da je 45-godišnjak 21. kolovoza navečer, s parkirališta na pulskoj rivi najprije ukrao automobil Fiat Uno, pulskih oznaka, u vlasništvu 57-godišnjeg Puljanina. Ukradeni Uno policajci su pronašli 22. kolovoza oko 3 sata u ulici Turnina u Rovinju. No policiji je ubrzo dojavljeno da je na tom području ukraden drugi automobil marke Fiat, odnosno Fiat Multipla, pulskih oznaka, u vlasništvu 60-godišnjaka iz Poreča. U tom se vozilu nalazio polog od ugostiteljskog objekta od nekoliko tisuća kuna. Riječ je o novcu iz restorana u vlasništvu 27-godišnjaka iz Zagreba koji se inače služio Fiatom Multipla.

Svega pola sata kasnije, policijski službenici su u Flaciusovoj ulici u Puli uočili ukradeni automobil te su krenuli za njim. Na raskrižju ulica Riva i Sv. Ivan, vozač na semaforu nije stao na znak crvenog svjetla već je nastavio kretanje u pravcu ulice Sv. Petra, gdje su ga policajci sustigli i uhitili. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter