Audijem prošao kroz crveno i skrivio sudar

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U razmaku od desetak minuta na dva suprotna kraja grada u srijedu oko 16.30 sati dogodile su se dvije prometne nesreće, a prema dostupnim podacima dvije ozlijeđene osobe prevezene su u pulsku Opću bolnicu. Te su dvije osobe bile na mopedu pulskih registracijskih oznaka koji se sudario sa Šodom Octaviom Slovačkih nacionalnih oznaka u kružnom toku na raskrižju obilaznice s Premanturskom cestom. Od očevidne ekipe policije doznajemo da je Octavia u kružni tok ušla dolazeći iz smjera Pješčane Uvale dok je moped došao iz smjera centra grada. Policija nije imala podatke o ozlijeđenima kao ni o težini ozljeda.

Druga nesreća dogodila se oko 16.30 sati na semaforiziranom raskrižju Rakovčeve i Vukovarske ulice. Ondje su sudarili Audi A 4 pulskih i Škoda čeških nacionalnih oznaka. Vozač Audija, 26-godišnji Puljanin kazao nam je da je skrivio nesreću jer je na semaforu u Rakovčevoj ušao u raskrižje s Vukovarskom iako je bilo crveno svjetlo na semaforu.

- Upalilo se zeleno svjetlo na semaforu, ali za pješake. Umoran sam i vruće je i zamijenio sam to zeleno svjetlo s onim koje je namijenjeno vozačima automobila. Krenuo sam i udario u Škodu koja je dolazila iz Vukovarske ulice, iz smjera škole Tone Peruško, kazao nam je mladić konstatirajući da je jako umoran, ali da nažalost ima još tjedan dana do godišnjeg odmora.

U Škodi čeških oznaka, osim vozača nalazilo se dvoje djece, vozačeva supruga i još jedna muška osoba. Djelatnici Hitne pomoći pregledali su sve sudionike nesreće, ali osim što su pretrpjeli strah, nitko nije ozlijeđen. Iako je mladi Puljanin preuzeo odgovornost za izazivanje ove nesreće s materijalnom štetom na oba vozila, na mjesto sudara pozvana je policija jer je vozač Škode, državljanin Češke pojasnio da vozilo nije njegovo već od leasing kuće pa mu je zbog podmirenja troškova popravka vozila potrebno izvješće policije. (M. Ko.)


Podijeli: Facebook Twiter