Albanac u RH pokušao ući s 9,8 kilograma heroina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno 9,8 kilograma heroina, namijenjenog preprodaji na zapadnoeuropskom narko tržištu, pronašla je 1. veljače policija i carina na graničnom prijelazu Slavonski Brod, u vozilu albanskih registracija kojim je u Hrvatsku pokušao ući 28-godišnji Albanac. 

Najnovijom zapljenom droge predstavnici policije i carine u petak su se 'pohvalili' na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu. 

Glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić izvijestila je da je policajac u srijedu na automobilu uočio preinake i tragove bijelog praha, nakon čega je zatražen i dobiven sudski nalog za pretragu vozila, u kojemu je u 18 paketića pronađeno 9.804,6 grama heroina koji bi, po procjenama, na narko tržištu mogao dosegnuti cijenu od 1,2 milijuna kuna. 

Protiv 28-godišnjeg Albanca policija je podnijela kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i trgovine drogama, za što mu prijeti do 12 godina zatvora. 

Viši inspektor u Carinskoj upravi Predrag Juratovac istaknuo je kako je ova zapljena rezultat dobre suradnje policije i carine, naglasivši kako je tijekom prošle godine u zajedničkim akcijama ukupno zaplijenjeno 95 kilograma heroina, 8 kilograma kokaina i 393 kilograma marihuane. 

Zapljena droge u Slavonskom Brodu dio je aktivnosti koje se provode na sprječavanju trgovine drogom na tzv balkanskoj ruti, s obzirom da jedan krak te rute vodi i preko dva vrlo frekventna granična prijelaza u Staroj Gradiški i Slavonskom Brodu, potvrdila je Mira Voloder, načelnica granične policije PU brodsko-posavske.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter