Akcija tehničke ispravnosti motocikala i mopeda

(Saša MILJEVIĆ)
(Saša MILJEVIĆ)

Policija će tijekom slijedećeg tjedna na području Hrvatske provoditi preventivno-sigurnosna akcija Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2015. Akcija se ove godine provodi po drugi puta na državnoj razini, u organizaciji stanica za tehnički pregled vozila, Hrvatskog autokluba i Centra za vozila Hrvatske, a usmjerena je na nadzor tehničke ispravnosti motocikala i mopeda te svih ostalih vozila I. kategorije.

Tijekom akcije, policija će upućivati vozače ovih kategorija vozila na mogućnosti besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled. Ovom preventivnom akcijom se potiču vozači motocikala i mopeda na pravovremeno sagledavanje aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, kako bi se izbjegle prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Namjera je i poticanje vozača motocikala i mopeda na važnost korištenja zaštitne opreme i podsjećanje na poželjno ponašanje u prometu. Policija od vozača očekuje dragovoljno uključenje, a kroz savjetodavnu i tehničku pomoć stručno će im osoblje stanica za tehnički pregled ukazivati na značaj održavanja vozila. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter