Akcija Big Devil: Buzetski policajac krijumčario drogu


Vukovarsko-srijemska policija u utorak je izvijestila da je razbila lanac krijumčara droge i uhitila 16 osoba u dobi od 19 do 37 godina, dok je za jednom osobom raspisana tjeralica.

Po riječima voditelja Službe kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske Maria Karamatića, ova složena operacija naslanja se na operativnu akciju kodnog naziva "BIG DEVIL" koja je od listopada prošle godine provedena u koordinaciji s USKOK-om i suradnji s crnogorskom policijom.

- Policijski službenici su detektirali i razbili lanac krijumčara i preprodavača droge koji je zahvaćao Vukovarsko-srijemsku županiju. Lanac je sačinjen od 17 osoba s područja Vukovarsko-srijemske županije, u koji je bio uključen i policijski službenik Policijske uprave istarske te djelatna vojna osoba. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela policijski službenik je udaljen iz službe, naveo je Karamatić.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU istarske Nataše Vitasović, radi se o policajcu koji je radio u Policijskoj postaji Buzet.

- Načelnik PU istarske Dragutin Cestar je donio rješenje kojim je na temelju Zakona o policiji, a zbog teže povrede službene dužnosti, policijskog službenika PP Buzet 30.travnja 2016. godine udaljio iz službe, navodi PU istarska u odgovoru na naš upit.

Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, izvršene su pretrage domova i prostorija koje koriste osobe nad kojima je provođeno kriminalističko istraživanje, napomenuo je voditelj Odjela kriminaliteta droga vukovarsko-srijemske policije Goran Lovrić.

Dodao je da je pri tom pronađena droga različitih vrsta - više stotina komada tableta ecstasy te više stotina grama različitih vrsta opojnih droga poput marihuane, speeda i hašiša. Također su pronađeni i oduzeti novac, digitalne vage, oružje, hladno oružje i više komada mobilnih komunikacijskih sredstava.

Sve osobe su uz kaznenu prijavu predane pritvorskom nadzorniku, kažu u policiji. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter