"Pod gasom" vozila u suprotnom smjeru

Ovakve se oznake nalaze na svakom ulasku na Ipsilon (M. SARDELIN)
Ovakve se oznake nalaze na svakom ulasku na Ipsilon (M. SARDELIN)

Iako je na Istarskom ipsilonu, od otvaranja autoceste, zabilježeno više slučajeva vožnje u suprotnom smjeru, dosad, na sreću, nije bilo prometnih nesreća i nitko nije stradao. Vozači su na gotovo svim čvorovima griješili i ulazili u pogrešnu traku, iako su već odavno postavljene velike, žute oznake s rukom i oznakom "stop" i natpisom krivi smjer.

Najnoviji slučaj vožnje autocestom u suprotnom smjeru zabilježen je između čvorova Vodnjan i Kanfanar u srijedu oko 14.45 sati. Naime, 61-godišnjakinja se na autocestu uključila na naplatnoj postaji Vodnjan sjever te se kretala suprotnim smjerom prema Kanfanaru. Kada je primijetila da vozi u suprotnom smjeru, 61-godišnjakinja se okrenula na odmorištu i pravim smjerom vratila do naplatne postaje u Vodnjanu, gdje ju je do dolaska policijskih službenika zadržao djelatnik Bina Istre.

Obavljenim alkotestiranjem, utvrđeno je da je 61-godišnjakinja upravljala vozilom pod utjecajem alkohola od 1,54 promila te je isključena iz prometa. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izdan joj je prekršajni nalog. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter